Køkkenpersonale udfordrer børnenes smagsløg:"Det er for klimaets skyld og for deres fremtid"
1:03
Køkkenansatte fra Tårnby Kommune har fokus på at gøre bælgfrugter spændende for deres børn i institutionerne.
14. april
Der blev både lavet frikadeller, smoothies, pandekager, tærter og meget mere på Hotel- og Restaurantskolen, da omkring 15 køkkenansatte fra Tårnby Kommune sammen var taget på kursus.
Men retterne blev ikke lavet efter de klassiske opskrifter. Der skulle nemlig indgå bælgfrugter i dem alle.
”Vi er taget på AMU-kursus, hvor bælgfrugter er i fokus. Især bælgfrugter til de små børn, som vi primært laver til. Vi laver mad til nul- til seksårige,” siger Yvonne Herold, der er køkkenansat i Børnehuset Stavlundvej.
Der er en helt særlig grund til, at der skal være flere bælgfrugter i frikadeller, smoothies, pandekager og tærter.
”Det er både for klimaets skyld og for deres fremtid,” fortæller Yvonne Herold.
”I daginstitutionerne lægger vi grunden til mange børns mad. Da jeg havde børn, der lavede jeg ikke mad, jeg vidste, de ikke kunne lide. Men det kan man i en børnehave, så det er noget med at udfordrer deres smagsløg,” siger Susanne Hesmark, der er køkkenansat i Børnehuset Vinkelhuse.