Annonce

'Glad og lettet': Nyt supersygehus får alligevel eget  produktionskøkken til 12 millioner kroner


FOA-medlemmer får nu ønsket om et produktionskøkken på det nye supersygehus i Nordsjælland opfyldt.

Annonce

Der er op mod 80 ansatte i køkkenet på Nordsjællands Hospital i dag, og det er planen, at det nye køkken skal have ligesom mange ansatte. Arkivfoto/ Jørgen True

Af Ulla Abildtrup
Journalist

Annonce

Duften af nybagt brød og måltider fremstillet af lokale råvarer kommer alligevel til at sprede glæde blandt patienter og medarbejdere på det nye supersygehus ved Hillerød, Nyt Nordsjællands Hospital.

Det var ellers planen, at sygehuset ikke skulle have et produktionskøkken. I stedet skulle maden tilberedes på Herlev Hospital og køres derfra til Hillerød, hvor medarbejderne så skulle varme og anrette portionerne.

Medarbejderne i køkkenet har ligesom politikerne i regionsrådet ønsket sig et rigtigt produktionskøkken, og det er, hvad der nu er besluttet: Det nye supersygehus får et produktionskøkken til 12 millioner kroner.

”Kollegerne går rundt og smiler, og mange trækker vejret lidt lettere efter den beslutning. Vi har jo været bekymret for arbejdspladserne,” siger tillidsrepræsentant og slagtermester Bjarne Langpapp.

Kæmper mod madspild

Der er henved 80 ansatte i køkkenet på Nordsjællands Hospital i dag, og det er planen, at det nye køkken skal have ligesom mange ansatte.

”Vi glæder os alle sammen til at lave god mad fra bunden af til patienter og personale på Nyt Nordsjællands Hospital,” siger slagtermester Langpapp.

Køkkenet på Nordsjællands Hospital blev for to år siden hædret med Køkkenprisen af Kost- og Servicesektoren i FOA, Kost- og Ernæringsforbundet, 3F og Landbrug & Fødevarer.

Læs også: Hospitalskøkken vinder årets køkkenpris

Baggrunden for prisen var blandt andet køkkenets indsats for kompetenceudvikling af medarbejderne, kamp mod madspild og en stor indsats for at støtte lokale råvareproducenter.

God ’hjemmelavet’ mad

Det nye køkken er planlagt til at blive mellem 1.350 og 1.400 kvadratmeter inklusive omklædningsfaciliteter.

Bjarne Langpapp har allerede set tegninger, som viser, hvor han skal stå, og hvor stort hans bord bliver.

Pengene til byggeriet kommer fra en omprioritering af budgettet, som er blevet mulig, fordi patienter i dag er indlagt i kortere tid, end da byggeriet blev planlagt. Samtidig viste beregninger, at løsningen med mad fra Herlev Hospital ville blive for dyr i længden.

Produktionsleder i ’det kolde køkken’, Richard Ahrensberg, glæder sig ligesom sin tillidsrepræsentant over, at de også fremover kan servere ’hjemmelavet’ mad til patienter, medarbejdere og besøgende, når supersygehuset åbner om to år.

”Vi er glade for, at det er lykkes at skabe opmærksomhed om behovet for, at vi fortsat har et produktionskøkken,” siger han.

Det er planen, at køkkenet skal tilberede 3.000 varme og kolde kuverter om dagen året rundt. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev