Annonce

Nette fik uventet overraskelse af sine kolleger: ”Der tog de mig med bukserne nede”


Nettes kolleger på Nyvangsparken i Kalundborg sætter så stor pris på hende, at de håber, de en dag selv skal passes af hende på plejecentret. Læs den rørende historie her.

Annonce

Annette Månsson – eller 'Nette' – flankeret af de to kolleger Ditte Sørensen (tv.) og Charlotte Poulsen (th.), som mente, at hun fortjente et 'Kollegakram' fra Fagbladet FOA. Jacob Nielsen

Af Allan Wahlers
Journalist

Annonce

Har du også en kollega, som kan finde på at tage en sjov hat på og løbe igennem fællesrummet, så alle begynder at grine?

En kollega, der også i dagligdagen har mange hatte på – omsorgsmedarbejder, forflytningsvejleder, oplæringsvejleder – og som alligevel udstråler så meget overskud, at det er helt naturstridigt?

Sådan en kollega er Annette Månsson – eller ’Nette’, som alle kalder hende.

”Nette har ens ryg. Hvis vi står og river og slider med en kørestol, smider hun, hvad hun har i hænderne og hjælper til, så vi kan passe på os selv. Hun er kollegaen, der indimellem fylder min drikkedunk op med koldt vand, så jeg husker at drikke nok,” fortæller Charlotte Poulsen.

Ligesom Nette er Charlotte Poulsen social- og sundhedshjælper på plejecenteret Nyvangsparken i Kalundborg. Og Charlotte Poulsen er så begejstret for sin kollega, at hun tidligere på året skrev til Fagbladet FOA, så Nette kunne få et såkaldt Kollegakram – som anerkendelse for sin måde at være kollega på, der også indebærer et gavekort på 250 kroner efter eget valg.

'Presset fag betyder, vi skal passe på hinanden'

Fagbladet FOA ringer til Nette, lige efter hun selv fik nyheden at vide.

”Der tog de mig med bukserne nede, for jeg synes ikke, jeg gør så meget andet, end de andre gør,” siger hun.

Hendes filosofi er simpel:

”Godt humør kommer man langt med. Jeg håber lidt, at når man er i godt humør, så smitter det af. Vi er i et presset fag, så det er vigtigt, vi passer på og hjælper hinanden.”

Husker du også at passe på dig selv?

”Jeg er blevet bedre. Jeg har godt kunnet mærke, at jeg på det sidste har været mere stresset. Men grundlæggende slapper jeg af, når jeg er på arbejde, og det betyder også, at jeg er lidt friskere, når jeg kommer hjem.”

’Tak for jer’

Charlotte Poulsen, der sammen med kollegaen Ditte Sørensen står bag indstillingen af Nette til ”Kollegakram”, har flere rosende ord:

”Det er jo altid hende, der giver et godt kram. Hun er overfor borgerne, ligesom hun er overfor os andre – glad, omsorgsfuld og kærlig,” siger Charlotte Poulsen.

Det oplevede Charlotte Poulsen også, da hendes egen mor, som boede på plejecenteret, døde sidste år.

”Nette lavede et stort billede af min mor og mig med et ’tak for jer’. Jeg har sagt til Nette, som er yngre end mig, at ’hvis jeg nogensinde skal bo heroppe, må du gerne passe mig’.”

Lige nu håber Charlotte Poulsen dog, at Nette også vil huske at passe på sig selv – og det er også derfor, hun skal have et Kollegakram.

”Hun er ikke så god til det. Hun tænker altid på andre – men vi glemmer nok også en gang imellem at sætte fokus på de ting, hun går og gør.”

Har du en skøn kollega, der fortjener et kram, så skriv til: redaktionen@foa.dk
Der er et gavekort på 250 kroner til enten Matas, Imerco, H&M eller Nordisk Film Biografer, hvis vi bruger dit tip.

Eleven: ”Annette er et ægte unikum”

Oplæringsvejledningen er også en ting, Nette brænder for. Da Charlotte Poulsen fortalte de andre på Nyvangsparken, at hun havde givet Fagbladet FOAs Kollegakram til Nette, fik hun kort efter en mail fra eleven Nanna Nielsen, som også havde nogle ord, hun gerne ville sætte på Nette:

”Når jeg tænker på Annette, dukker der ét ord op i mit sind, som fuldstændig indkapsler alt, hvad hun gør, og alt, hvad hun er: Unikum. Jeg har sjældent mødt et menneske, der giver så ubetinget af sig selv – både til beboerne, kollegaer, pårørende og hendes elever. Hendes dedikation er fuldstændig uden skjulte motiver, og hun går aldrig på kompromis.

Det er sjældent, man møder en person, der kan balancere mellem professionalisme og medmenneskelighed på en så naturlig måde som Annette. Hun er et lys i vores hverdag, en person, som man altid kan regne med, uanset hvor udfordrende situationen måtte være.

Jeg er stolt over at kunne kalde Annette min ven og vejleder. Hendes integritet, varme og visdom er noget, jeg ser op til hver dag. Hun inspirerer os alle til at være bedre versioner af os selv, og hendes indflydelse vil mærkes i mange år fremover. Jeg kan kun håbe på at kunne give videre af den støtte og tro, hun har givet mig. Annette er, og vil i sandhed altid være, et ægte unikum.”
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev