Annonce

Kok Roberto Speccio laver kartoffelmos i kæmpe gryde

Storkøkken fremstiller mad til 2.000 ældre hver dag


En omfattende maskinpark har erstattet tungeløft i Københavns Madservice. Her bliver medarbejderne i mange år, selvom køkkenarbejde har ry for at være hårdt og nedslidende.

Annonce

Mos. Når kartofler, fløde og smør er blevet til kartoffelmos, pumper kok Roberto Speccio den over i en  maskine, der automatisk fylder mosen i poser à et eller fire kilo. Jørgen True

Af Ingrid Pedersen
Journalist

Annonce

Københavns Madservice fremstiller mad til 1.200 københavnere på plejehjem og 800 hjemmeboende pensionister. Maden bliver leveret frisk hver dag. Køkkenet beskæftiger 55 medarbejdere, fordelt på 15 nationaliteter.

Læs også: Nu skal maddagen også kaste glans og brændende kærlighed over plejehjemmene

Med et godt arbejdsmiljø kan personalet bruge kræfterne på at lave sund og lækker mad til 2.000 københavnske pensionister. 

 

Køkkenmedhjælper Irma Anthony ved 600 liters gryde i Københavns Madservice
Tilbagekomst. Køkkenmedhjælper Irma Anthonys læge gav hende i 1998 besked på at finde nyt arbejde.  Hendes arm kunne ikke tåle arbejdet ved de store 600 liters gryder. I 2011 kom hun tilbage, for nu havde maskiner overtaget de tunge funktioner. Jørgen True
Ernæringsassistent Vibeke Thinesen
Portioner. Udportioneringsmaskinen laver præcise portioner på 125 gram orientalsk skinkesovs. Ernæringsassistent Vibeke Thinesen skal bare fylde maskinen op. Jørgen True
Blå plastikkugler til opvask
Klarer alt. Fastbrændt mad behøver ikke længere at blive skrubbet af. Det, opvaskemaskinen ikke kan klare, bliver fjernet i en særlig maskine, der bombarderer det med blå plastikkugler. De fjerner alt. Jørgen True
Økonoma Birgit Skaarup anretter mad
Diætmad. Køkkenet leverer 15-20 forskellige diætversioner af standardmenuerne. Blandt andet tre forskellige konsistenser til folk med dysfagi. Økonoma Birgit Skaarup anretter kamsteg med karrysovs, gulerødder og kartofler til borgere, der slet ikke kan tygge. Jørgen True
Sikkerhedssko i Københavns Madsservice
Godt fodtøj. Skridsikre sikkerhedssko er obligatoriske, for man kan tabe ting, og gulvene kan være glatte. Jørgen True
Leder i Københavns Madservice Gitte Gross
Kvalitet. Smørrebrødet er frisksmurt, alle salater er hjemmelavede, og køkkenet har økologisk sølvmærke.  Vi har flest tilfredse kunder, men vi arbejder konstant på forbedringer,” siger leder Gitte Gross. Jørgen True
Tiramisu i storkøkken
Den ernæringsberigede tiramisu er en del af maden til de småtspisende. Køkkenet tilbyder også,  at borgene kan købe små ekstra måltider. Snart kan de også købe festmenuer, hvis de skal have gæster. Jørgen True
Økonoma Linda Jonesco fotograferer retter og ligger på hjememsiden
Anretning. Økonoma Linda Jonesco sørger for, at alle retter bliver fotograferet på tallerkener og lagt på hjemmesiden. Det skal inspirere borgerne til selv at anrette maden pænt i stedet for at spise af plastikbakken. Jørgen True

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev