Annonce

Fra BZ’er til parkeringsvagt: “Jeg giver stadig gaden tilbage til folket”


Nikolai Lang-Jensen har været reklamemand, udviklet et nyt medie og været kommunikationschef. Men som p-vagt har du en helt anden frihed, mener han. Og så sover du godt om natten. 

Annonce

Det er ikke så anderledes at være p-vagt end at være besætter, griner Nikolai-Lang Jensen, der har prøvet begge dele. For det handler om, hvem der ejer byen.  Malin Schmidt

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Mine venner grinede lidt af det, da jeg blev p-vagt, for jeg er gammel BZ’er. De syntes det var sjovt, at jeg pludselig var blevet sherif. Men for mig handler det om det samme: Om hvem, der ejer gaden. Det er sådan jeg ser det mit arbejde. At give byen tilbage til borgerne. For eksempel, når vi hjælper buschaufførerne, der er stressede nok i forvejen, fordi folk har parkeret midt i et busholdested. 

Jeg har været tekstforfatter i et reklamebureau, været med til at udvikle et nyt medie og været kommunikationschef. Men jeg var træt af møder. Af at fortælle andre, hvordan de skal arbejde, træt af MUS, APV, af skulle sælge noget og dig selv og uklare succesparametre. Her er der ingen stress, ingen ufærdige bunker og ingen musearm. 

Som p-vagt har du frihed. Og du er altid gladere, når du kommer hjem, end da du tog afsted. Jeg går omkring 15.000 skridt, cykler 15 til 20 kilometer, er ude i al slags vejr, og møder byens borgere, som ofte er glade for, at du kommer, for vi hjælper dem af med biler, der er parkerede alle vegne.  Mit mål er, at folk tager bøden med et smil. Det lykkes overraskende ofte. De kan jo for det meste se det selv. 

Ring 2 i snestorm

Folk tror, at vi bliver udsat for enormt meget. En gang har jeg prøvet at få en vandballon i hovedet. Jeg aner ikke, hvor den kom fra. Værre oplevelser har jeg heldigvis ikke haft. Det, og så folk, der tror, de kan reglerne bedre end du selv.

Jeg kan da godt savne at være rockstjerne, der har fået en genial ide. Men det her er bedre.

Jeg har friheden til at planlægge min opgave fra start til slut og ved aldrig, hvad dagen bringer. Det kan være, du skal hjælpe en, der har låst sig inde på et offentligt toilet. Eller du ser et hjørne af byen, du aldrig har set før.  

Jeg kan godt lide at være ude i svært vejr. At kunne patruljere Ring 2 i snestorm er virkelig sjovt. Så tager jeg selfies til mine børn.

Blå Bog

2000 cand.mag  i Public Relations, Roskilde Universitet

1998-2006 Tekstforfatter/kreativ, reklamebureauet Kunde &Co

2006-2010 Selvstændig kommunikationskonsulent og journalist

2010 -2012 udviklede mediet Verdens Bedste Nyheder

2012-2020 Kommunikationschef Verdens Skove

2020-2023 Hjemmeværnets grunduddannelse og den civile vagtuddannelse

2023- P-vagt i Københavns Kommune 


 
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev