Annonce

Dilemma om syge børn - Anders havde to timer til at finde pasning til sin baby


Har du fået nej til barnets første sygedag? Det har Anders, hvis dilemma i denne uge bliver diskuteret i Dilemmaklubben med Malin. 

Annonce

Dagens panel er Rasmus Fog-Nielsen, Monia Brøgger-Stoltz og Signe Gundlach Hansen. Vært er Malin Schmidt.  Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Af redaktionen
Journalist

Annonce

"Jeg overvejede at tage mit syge barn med på arbejde."

Sådan lyder det halvt i alvor fra Anders, hvis 11 måneder gamle baby havde fået smitsom øjenbetændelse og hvis kone, som også er social- og sundhedsassistent, havde første dag på arbejde efter barsel.

"Jeg vidste simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre," lyder det fra ham i denne uges episode af Dilemmaklubben med Malin. For chefen havde sagt, at de ikke kunne finde andre, og derfor fik han nej til barnets første sygedag og skulle stille på arbejde to timer senere.

Læs også: Helles råb om hjælp: Ung vikar hænger kollegaerne ud på sociale medier

Heldigvis løste vagtplanlæggeren problemet, og babyen – og Anders – kunne blive hjemme.

Panelet er forarget på hans vegne

Men hvad gør man i den situation?

Læs også: Royas dilemma: Kollegerne tager lange pauser, så hun må løbe stærkere – psykolog peger på flere løsninger

"Jeg bliver forarget, når jeg hører om denne her slags ting. Jeg har hørt om det før," siger Rasmus Fog-Nielsen, der er fritidspædagog og med i denne uges udsendelse og mener, at han i yderste konsekvens ville vælge et andet arbejde.


At Anders ikke har lyst til selv at lyve sig syg, vidner om en høj moral, mener Monia Brøgger-Stoltz, der er social- og sundhedsassistent og fællestillidsrepræsentant i Rudersdal Kommune.

"Det kan jo ikke vær rigtigt. Jeg bliver faktisk en lille smule fornærmet på hans vegne," siger hun, der i den grad kender reglerne og ved, det barnets første sygedag ikke er en rettighed, men skal aftales. Alligevel skal det være muligt for medarbejderne også at have et familieliv.

Læs også: Ullas dilemma chokerer panelet: Min kollega kommer hver dag for sent

Signe Gundlach Hansen, der er social- og sundhedsassistent, mener ikke, det er løsningen at trække opsigelseskortet og blive vikar i stedet for, som Anders også har overvejet for på den måde at få mere frihed.

"Så kommer der bare den næste, og så bliver de ved med at miste folk."

Programmets vært er Malin Schmidt, der til daglig er journalist på Fagbladet FOA. Hun tager dig sikkert igennem de uenigheder og enigheder der kan opstå, når panelet finder svar på det, der rører sig i dit og andre Fagbladet FOA-læseres (arbejds)liv.

Dilemmaklubben behandler tre dilemmaer og varer cirka en halv time. 

Hvis du har et dilemma, så send det til dilemma@foa.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev