Annonce

COLOURBOX53137885

Se, hvad du tjener gennem et helt liv sammenlignet med andre faggrupper


Fra 13,6 millioner kroner til 37,5 millioner kroner. Så stor er forskellen på, hvad den højst og lavest betalte faggruppe tjener. Det viser ny analyse.

Annonce

Den højst betalte faggruppe tjener over tyve millioner kroner mere gennem et helt liv end den lavest betalte. Colourbox

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Hvad tjener en gennemsnitlig social- og sundhedsassistent gennem et helt liv? Hvad med en pædagog? Og hvor meget mere tjener en, der har læst medicin? 

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet en ny analyse af den gennemsnitlige, disponible livsindkomst for forskellige faggrupper. 

Find dig selv på listen her:
 

Sådan er beregningerne lavet

Den disponible indkomst er lønindkomst, overførsler, kapitalindkomst, udbetalinger fra pensioner, virksomhedsindkomst og så videre fratrukket skatteindbetalinger og renteudgifter og tillagt lejeværdi af egen bolig.

Indkomsterne er deflateret med forbrugerprisindekset.

Nogle uddannelsesgrupper er relativt nye, f.eks. den pædagogiske assistentuddannelse. Det betyder, at der ikke er særligt mange ældre personer med den uddannelse. Derfor er det antaget, at ældre personers indkomstforløb ligner uddannelsesgrupper inden for samme fagområde og/eller lignende kønssammensætning. Konkret er det for eksempel antaget, at pædagogiske assistenters indkomstforløb efter 55-årsalderen ligner social- og sundhedsmedarbejderes.
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev