Køkkenleder på årets maddag: ”Vi skal gøre børnene madmodige”

Fiskefrikadeller lavet af sildefars er på menuen i daginstitutionen Bredballegård i Vejle på årets maddag. Ketty Sørensen er køkkenleder, og hun er glad for med silden at kunne udfordre børnenes madmod. Tobias Stidsen

I daginstitutionen Bredballegård er det en daglig glæde og udfordring at være med til at give børnene madmod. Og derfor blev der taget godt imod årets maddag ingrediens: Silden.

16. september 2021

Ketty Sørensen kan godt lide, at silden blev valgt som årets ingrediens på maddagen. Den er der udfordringer i, mener køkkenlederen. 

”Det, der er super godt ved et job som mit, er, at man er med til at præge børnene og få dem til at få noget madmod. Vores vigtigste opgave er jo at give dem noget forskelligt, så vi kan udvide deres smagssanser,” siger hun.

Maddagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som tusindvis af børn i daginstitutioner landet over, deltager i. Det er FOA og Kost og Ernæringsforbundet, der står bag Maddag 2021 sammen med BUPL, Rådet for Sund Mad, Landbrug & Fødevarer, FOLA – Forældrenes Landsforening, Komiteen for Sundhedsoplysning og Fødevarestyrelsen.

Ketty Sørensen er køkkenleder og arbejder på de to institutioner Bredballegård og Skovgården i Vejle, som deler køkkenpersonale. 

I forbindelse med årets maddag er der sildefrikadeller på menuen.

”Jeg synes jo, at vi har et meget ansvarsfuldt job, fordi vi skal få fremtidens mennesker til at spise så meget forskelligt som muligt,” siger hun. 

I forbindelse med maddagen har børnene været med til at skære en sild op og filetere den og har mærket på både hoved og finner.

”Jeg tror, det betyder meget at se råvaren. Blandt andet når det kommer til madmod. Man får indsigt og ejerskab over maden, og dermed tror jeg også at man spiser mere.”

Har du fået mod på at lave retter med sild, så kan du her finde en række opskrifter.

Velbekomme.