Derfor må de gerne være selvfede:Velfærdens talenter blev fejret på Christiansborg

Fejringen af Velfærdens Talent 100 2025 foregik i Fællessalen på Christiansborg. Rasmus Hargaard Breum

Tirsdag eftermiddag blev hundrede velfærdstalenter fejret i Fællessalen på Christiansborg. Det er ottende år i streg, at FOA og Pensam samler og hylder velfærdstalenter, der er under 36 år.

i dag kl. 18.10

På stolerækkerne i Fællessalen på Christiansborg havde alt fra social- og sundhedsassistenter, portører, pædagoger, tekniske servicemedarbejdere og en livredder taget plads.

Mange bladrede i et grønt magasin, hvor de både kunne se og læse om sig selv, men også om alle andre, der i år er blevet udnævnt til Velfærdens Talent 100.

Jeg sætter pris på jeres ydmyghed.

Astrid Krag, Undervisningsordfører for Socialdemokratiet

Velfærdstalenterne var i dag samlet for at blive hyldet for den indsats, som de hver dag udfører. 

”Jeg vil vædde min gamle hat på, at I sikkert har sagt dengang, I blev indstillet: ’Jamen jeg passer bare mit arbejde’. Jeg sætter pris på jeres ydmyghed, men I må gerne være selvfede i dag.”

Sådan lød det fra Astrid Krag, undervisningsordfører for Socialdemokratiet, som var blandt dem, der i dag har holdt tale for de hundrede udnævnte velfærdstalenter.

"Velfærdsstatens kernetropper"

Fællessalen rungede af klapsalver og lykønskninger til de hundrede udnævnte velfærdstalenter. Det faciliterede blandt andet børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye. 

”Vi har virkelig brug for folk som jer, som har taget værdigheden i velfærden til sig og ved, at det ikke bare er jobs, som alle kan, men at det kræver stor faglighed. Jeg vil gerne sige tillykke. Jeg ved, at det ikke er noget, I har fået foræret, men som I har gjort en ekstra indsats for,” sagde Mattias Tesfaye.

Også Torsten Fels, administrerende direktør for Pensam, deltog i årets fejring af Velfærdens Talent 100 og satte streg under, at det ikke er tilfældige hundrede mennesker, der var samlet i dag, men at der er tale om mennesker, som er ’velfærdsstatens kernetropper’.

Ydmyghed på stolerækkerne

Næsten bagerst i Fællessalen sad Anton Djuraas Bulloch. Han er pædagog og faglig koordinator hos Botilbuddet Løvstikkevej, men efter i dag kan han også kalde sig et velfærdstalent. 

”Det var kæmpestort, at min leder havde taget sig tid til at skrive nogle pæne ord om mig. Det er en stor anerkendelse, men det har også skabt en bevidsthed for mig i forhold til, hvordan jeg skal fortsætte mit arbejde,” lyder det fra Anton Djuraas Bulloch. 

Han nikker genkendende til ydmygheden, når talen faldt på udnævnelsen som velfærdstalent – en ydmyghed, der i øvrigt blev nævnt flere gange under fejringen.  

”Jeg har gået lidt stille med dørene om, at jeg skulle herind i dag. Jeg gør en forskel, men det gør alle mine kollegaer også,” forklarer han. 

Lidt længere fremme i salen sad Elisabeth Skrædderdal Palm, der er social- og sundhedsassistent ved Nysted Hjemmepleje. 

”Det har været meget specielt at komme herind og blive udkåret som en af de hundrede velfærdstalenter. Det havde jeg ikke regnet med, for jeg passer bare mit arbejde,” siger hun efter fejringen i Fællessalen. 

Det kræver noget helt særligt som menneske at stå med det ansvar, som I står med hver dag.

Astrid Krag, undervisningsordfører for Socialdemokratiet

"Pak det der 'bare' væk"

Og netop det at bruge ordet ’bare’ i denne kontekst havde Astrid Krag, undervisningsordfører for Socialdemokratiet, et særligt budskab til. 

”Det kræver noget helt særligt som menneske at stå med det ansvar, som I står med hver dag. Pak det der ‘bare’ væk, fordi I gør en kæmpe indsats,” sagde Astrid Krag i sin tale. 

Og det er noget, som social- og sundhedsassistent Elisabeth Skrædderdal Palm vil tage med sig videre.

”Det er noget, jeg klart vil tage til mig, for jeg ved godt, at jeg hjælper og gør noget godt for ældre og psykisk sårbare hver dag,” sagde hun. 

Læs mere om alle velfærdstalenterne 2025 her


Fagbladet anbefaler