Millionbeløb skal tiltrække flere unge til sosu-uddannelsen
Et bredt politisk flertal vil støtte sosu-skolernes rollemodeller med en million kroner årligt.
29. februar
Det er dem, der træder ind på folkeskoler og inspirerer elever til at tage en sosu-uddannelse. Det er dem, der stiller op til pressen, når medierne ringer. Og det er dem, der snakker med politikerne på Christiansborg uden at ryste på hænderne.
Sosu-skolernes rollemodeller er et korps af 150 unge studerende, der frivilligt lægger timer i at skabe positiv opmærksomhed på deres fag og uddannelse.
Nu får de et stort økonomisk rygstød til at fortsætte det gode arbejde.
Et bredt politisk flertal har nemlig besluttet, at der årligt skal sættes en million kroner af til driften af projektet.
”Det er stort, at vi får politisk opbakning og støtte. Det er vigtigt, at vi unge fortsat kan komme ud og fortælle om, hvad det indebærer at gå på en sosu-uddannelse,” siger Sabrina Bæk Nielsen, der er rollemodel på SOSU-H.
Skolerne vil have de unge
Det er SOSU FVH, der fremover skal administrere og drive projektet ”UNG I VELFÆRD”, der uddanner rollemodellerne.
Direktør på SOSU FVH, Jacob Bro, er glad for den politiske opbakning.
”Vi har forsøgt at skabe opmærksomhed på uddannelsen i mange år, men det er langt mere virkningsfuldt, når ordene kommer fra de unge selv,” siger Jacob Bro.
Formålet er først og fremmest at tiltrække unge fra grundskolerne. Ifølge folkene bag projektet kender grundskoleelever nemlig alt for lidt til social- og sundhedsuddannelserne. Det gør deres forældre også, og selv studievejlederne ved for lidt om karrierevejene indenfor sundhed og omsorg.
”Vi skal have flere unge til at vælge fagene. Det er ikke fordi, vi vil prioritere unge studerende over ældre, men vi kommer til at mangle tusinder af ansatte i velfærdsfagene. Derfor er vi nødt til at have alle aldre med, og lige nu er det især de unge, vi mangler,” siger Jacob Bro.
Rollemodel: Det gør mig stolt
Sabrina Bæk Nielsen er heller ikke i tvivl om, at hun som rollemodel er med til at rekruttere flere unge til skolerne.
”Jeg var engang ude at fortælle om sosu-uddannelsen på en folkeskole. Senere mødte jeg en af folkeskoleeleverne igen på sosu-skolen. Hun fortalte mig, at hun nu var startet på grundforløbet, og at det var min skyld i, at hun havde taget det valg. Det gjorde mig stolt, og det var et kæmpe selvtillidsboost,” siger Sabrina Bæk Nielsen.
Støtten til ”UNG I VELFÆRD” et et af flere initiativer i en ny SOSU-aftale. Du kan læse mere om alle initiativerne her.