Klumme: Ja tak til mere uddannelse

At uddanne sig hele livet handler også om, at både uddannede og ufaglærte ansatte løbende opkvalificeres via kurser og kompetenceudvikling, skriver sektorformand Kim Henriksen. Malte Kristiansen

Pædagogisk sektor håber, at regeringens fokus på uddannelse vil få flere både unge og ufaglærte til at tage uddannelsen til pædagogisk assistent, skriver sektorformand Kim Henriksen.

14. februar 2023

Uddannelse og kompetenceudvikling er et centralt element i regeringsgrundlaget for den nye regering. Det hilser FOA og Pædagogisk Sektor velkommen, for der er et stigende behov for uddannet personale på hele det pædagogiske område, både i daginstitutioner, dagplejen, skole- og fritidsområdet og det specialiserede socialområde for børn og voksne.

Regeringsgrundlaget har både fokus på, at flere unge tager erhvervsuddannelser som den pædagogiske assistentuddannelse, men også på, at det skal være muligt at uddanne og opkvalificere sig hele livet. Begge dele er vigtigt. 

Der er både behov for, at flere unge tager den pædagogiske assistentuddannelse, og at der er pladser til de unge, der ønsker uddannelsen. Men der er også behov for og et stort potentiale i at løfte de mange dygtige ufaglærte medarbejdere, der allerede er ansat på det pædagogiske område, så de får en uddannelse knyttet til deres erfaring. 

At uddanne sig hele livet handler også om, at både uddannede og ufaglærte ansatte

løbende opkvalificeres via kurser og kompetenceudvikling. Pædagogisk Sektor håber,

at regeringens fokus på uddannelse vil få flere både unge og ufaglærte til at tage uddannelsen til pædagogisk assistent, og at alle kommuner vil lægge langsigtede strategier for uddannelse. 

Så vil der i fremtiden være en uddannet pædagogisk arbejdskraft til hele det pædagogiske

område, og vi sikrer, at medarbejderne løbende holder deres viden og kompetencer opdateret via efteruddannelse.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.