Særlig dag bød på orange mad i børnehus, så personalet gik all-in

1:02

Signe Kaalund

Den 24. september blev årets maddag afholdt, og i år blev der serveret gulerødder, sød kartoffel, appelsiner og mange andre orange madvare.

i dag kl. 08.50

Børnene i den integrerede institution Galaxen på Amager har nu helt styr på deres orange mad efter maddagen.

Menuen bestod nemlig af gulerodsspread, gulerodssuppe, sød kartoffel, cantaloupe melon, appelsiner, orange peberfrugt – for blot at nævne nogle af de orange ting de fik serveret i løbet af dagen.

Det er fedt, vi kan stå sammen, både som køkken og på stuerne

Christina Hamburger Plæhn, Køkkenmedarbejder i Galaxen

”Jeg synes, det har været rigtig sjovt at være en del af at finde alle de orange madvare,” siger Christina Hamburger Plæhn, der er køkkenmedarbejder i Galaxen.

Maddagen et landsdækkende event, hvor der er fokus på mad og måltider, der er sunde, bæredygtige og velsmagende.

Personalet er også med

Ud over orange på menuen, så havde det pædagogiske personale også arrangeret aktiviteter med børnene, så de virkelig kunne komme i kontakt med de orange madvarer.

”Personalet er i hvert fald gået all-in. Det, synes jeg, er fantastisk så det ikke kun er mig, der er i orange tema,” siger Christina Hamburger Plæhn.

Vuggestuebørnene havde fokus på appelsiner hele formiddagen.
Der blev lavet en masse orange spyd til eftermiddagsmaden.
Appelsinsaften smagte godt.
Den orange peberfrugt var klart en favorit blandt børnene.

I vuggestuen blev formiddagen brugt med hænderne dybt nede i appelsiner, hvor de blev mærket, spist, kastet med og mast, så en masse saft kunne drikkes.

Og i børnehaven fik børnene lov til at lave en masse orange spyd med melon, gulerødder, appelsiner, sød kartoffel og peberfrugter.

”Det er fedt, vi kan stå sammen, både som køkken og på stuerne,” siger Christina Hamburger Plæhn.

Læs mere om maddagen på foa.dk


Fagbladet anbefaler