Nu kan social- og sundhedsassistenter få specialiseringsuddannelse: Sådan tilmelder du dig

Fra efteråret 2025 kan du som social- og sundhedsassistent tage et særligt specialiseringsforløb i enten demens eller social- og behandlingspsykiatri. Uddannelserne udbydes på professionshøjskoler landet over.
i dag kl. 10.00
Vil du dykke ned i enten demens eller social- og behandlingspsykiatri, kan du nu søge ind på efteruddannelse i netop de to specialer på landets professionshøjskoler.
På uddannelserne, som er til social- og sundhedsassistenter med minimum to års erfaring, får du opdateret viden og specialiserede kompetencer inden for demens eller psykiatri.
Du får et modulbevis, som styrker din faglige profil og dine karrieremuligheder på tværs af ansættelsessteder. Og undervisningen er praksisnær, så du lærer, mens du arbejder.
Tanja Nielsen, sektormand i FOA, kalder de to nye specialiseringer for 'en milepæl'.
"Det er en klar styrkelse af social- og sundhedsassistentfaget – og noget vi i FOA har kæmpet for længe," siger hun.
Arbejdsgiver betaler
Uddannelsen er tilrettelagt, så du kan tage den sideløbende med dit arbejde. På den måde får du mulighed for at afprøve dine nye kompetencer i praksis.
Begge forløb svarer til 10 ECTS-point og varer tre til fire måneder med cirka otte undervisningsdage. Undervisningen foregår i dagstiden, og det er din arbejdsgiver, der betaler for din uddannelse.
Man får ikke løn de dage, man er på uddannelse, men man kan have ret til statens voksenuddannelsesstøtte.
Det skal aftales med ens chef, inden man melder sig til uddannelsen. Tilmeldingen foregår på den enkelte professionshøjskole, og al information om startdatoer, indhold og struktur for forløbene kan man også få der.
Læs mere om demensspecialiseringen her.
Læs mere om psykiatrispecialiseringen her.
Du kan læse meget mere om begge uddannelser, om tilmelding og uddannelsernes indhold på Professionshøjskolen Absalons hjemmeside.