Guide: 3 råd når du har børn med i køkkenet

Dut. ”Så fik du lige mel på næsen, Oskar. Du ligner en indianer, en mel-indianer.” Anja Jakobsen leger med børnene og ingredienserne, mens de er i køkkenet. Det giver gode grin og gør børnene mere trygge. Heidi Lundsgaard

Først var der skepsis over at få klistrede fingre, men efter et par timer med pædagogmedhjælper Anja Jakobsen er Oskar og de andre børn i forrygende humør over at lave pølsehorn. 

02. november 2021

Hættegården i Ringe har fået et nyt børnekøkken, som er bygget ind i fællesrummet. Her får børnene ejerskab til arbejdsgangene i køkkenet, hvor bollerne bliver bagt på slump, og processen er vigtigere end resultatet.

Guide: 3 råd når du har børn med i køkkenet

  1. 1

    Drop opskriften

    Gå efter retter eller bagværk, som kan laves på slump, så børnene kan blande ingredienserne i uden behov for vægt og præcist mål. 

  2. 2

    Smag på råvarerne

    Snak om alle ingredienserne og smag på dem undervejs. Der er god læring i at tale om alt fra farve til smag og konsistens – og forskellen på det. 

  3. 3

    Gør madlavningen til en leg

    Få masser af leg ind i processen og grin med børnene, når der kommer mel ud over det hele. Børnene får også lov at tørre mel af på Anjas næse og kalde hende for indianer