Bettina arbejder bag kulisserne, mens kirurger udfører deres snit: ”Der sker ting her, som man aldrig glemmer”

Bettina Lynge er en af dem, man oftest møder på hospitalets lange gange. Alle medarbejdere, uanset funktion, hilser på hende med navn, når hun kommer rullende med en sygeseng, en rengøringsvogn eller som her en røntgenmaskine. ”Jeg kan bedst lide at være her om aftenen. Om dagen er der måske 100 medarbejdere på operationsgangen, om aftenen kun 25. Det er langt mere roligt.” Jørgen True

Når der er blod på lamperne fra en operation, eller et amputeret ben skal fragtes til kapellet, er det serviceassistenter som Bettina Lynge, der klarer opgaven. På Nordsjællands Hospital arbejder hun bag kulisserne, mens kirurgerne udfører deres snit. Fagbladet FOA var med en tidlig morgen, hvor opgaverne stod i kø, og telefonen ringede uafbrudt.

13. november 2023

Alsidigt arbejde

Som serviceassistent på en operationsgang er opgaverne meget varierende. En del af arbejdstiden bliver brugt på rengøring. Resten af vagten går blandt andet med at transportere patienter til operation og at gå med blod og prøver.

Arbejdet kan være hårdt for kroppen. Man skal blandt andet lejre patienter og flytte på store maskiner. Ny teknologi har dog gjort arbejdet nemmere. Hospitalet har for eksempel fået benløftere, der kan hejse patienternes ben i en strop. ”Engang måtte jeg selv løfte deres ben, og så brændte hele min rygrad, når jeg kom hjem fra arbejde,” siger Bettina Lynge.

Der er 33 serviceassistenter på operationsgangen – 5 af dem er kvinder.