Mesterlære er ny vej til sosu-faget

Majula Touray Davies (tv.) er én af de fem første i landet, som er blevet social- og sundhedshjælpere gennem den nye mesterlæreordning. Her ses hun sammen med tovholder Laila Rønnow Kelager. Jørgen True

Fem elever har som de første bestået ny mesterlære på sosu-linjen. Forløbet tilgodeser elever, der bedst lærer i praktik.

12. december 2019

En ny vej til at blive social- og sundhedshjælper for ansøgere, der ikke opfylder kravet om 02 i dansk og matematik.

Sådan beskriver Laila Rønnow Kelager muligheden for at blive ansat i Ny mesterlære, som Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har åbnet for, og som hun er tovholder på.

Læs også: Virtuel eksamen gjorde Connie til nyuddannet sosu-hjælper

Foreløbig har fem elever i alderen 22 til 46 år gennemført uddannelsen, som bygger mere på praksis end på bøger.

“De har kæmpet mere, men de fik god støtte af deres praktikvejledere. De ville virkelig ind i faget,” siger koordinerende praktikvejleder Laila Rønnow Kelager.

FOA: Der er behov for dem 

Hun har udviklet forløbet sammen med Studieunit, Grunduddannelse København og skolen SOSU H.

Det første år er eleven i praktik på et plejehjem og følger korte undervisningsforløb på skolen. Derefter testes eleven og skal bestå en praksisprøve hos en borger. Så fortsætter eleven på uddannelsen med andre elever.

Læs også: Cookies på fagbladetfoa.dk

De nye social- og sundhedshjælpere glæder formanden for Social- og sundhedssektoren i FOA, Torben Hollmann.

“Der er et kæmpe behov for dem, og det giver en chance til nogle, som ellers ikke ville have fået uddannelsen. Så længe, de kan det samme, kan vejene derhen godt være forskellige,” siger han.