Dobbelt så mange anmeldelser om vold og trusler mod offentligt ansatte
Antallet af vold og trusler mod offentligt ansatte er fordoblet siden 2009, viser tal fra Danmarks Statistik. Ambulanceredderne er nogle af dem, der er ramt.
25. oktober 2019
(Rettet: 28.10.2019)
Det er blevet mere utrygt at gå på arbejde for de offentligt ansatte.
På ti år er antallet af anmeldelser om vold og trusler om vold fordoblet, så der sidste år samlet set blev anmeldt 6.700 sager om vold og trusler om vold, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge DR Nyheder.
Og det er ofte dem, der skal hjælpe andre i sårbare situationer, der er udsat for vold og trusler. Derfor har Fagbladet FOA tidligere skrevet om emnet, men problemet ser ikke ud til at være blevet mindre.
”Vi tolererer ikke vold”
Sidste år blev der i Hovedstadens Beredskab anmeldt 50 sager, viser beredskabets egne tal.
Vold er aldrig i orden, understreger ambulanceansvarlig i Akutberedskabet i Region Hovedstaden, overlæge Charlotte Barfod til DR Nyheder.
”Vi tolererer ikke vold mod vores ambulancepersonale, men vi har en forståelse for, at folk er i en sårbar situation. Så vi skal kunne rumme, at de her situationer kan udvikle sig.”
Hun fortæller til DR Nyheder, at en ambulanceredder blev overfaldet på en vagt så sent som i weekenden.
I år er der allerede anmeldt syv voldssager, 16 sager om trusler om vold og syv forsøg på vold mod ambulanceredderne i akutberedskabet.
Ambulancechef Charlotte Barfod opfordrer til, at folk viser større forståelse for reddernes arbejdsforhold, så volden undgås.
”Som borger skal man tænke på, at os, der kommer i de gule biler, er der for at hjælpe jer,” siger hun.
(Rettet: Tallene om ambulanceredderne kommer ikke fra Danmarks Statistik, men fra beredskabet selv.)