Sådan skåner vendelagen både patient og personale

Anja Boutrup Nielsen, 28 år, er social- og sundhedsassistent ved plejecenter Digterparken i Grenå. Niels Åge Skovbo

Et fuldautomatisk vendelagen giver mindre risiko for arbejdsskader og en mere tryg og blid oplevelse for borgerne.

06. november 2019

- Hvad er det smarte ved Vendlet?

"Hvis du er inde ved 7-8 borgere og skal vende dem i sengen, er det noget, du kan mærke i både skuldre, arme og ryg om aftenen." 

"Vendlet er et automatisk system, der kun kræver, at jeg trykker på en knap. Det mindsker helt klart risikoen for fysiske arbejdsskader, hvilket gør mig tryg."

Læs også: Udskammet efter dokumentar: ’Du arbejder på Nyvang, føj!’

- Tryg, hvordan?

"Jeg kan se på nogle af mine ældre kolleger, der har været i faget i mange år, at de er nedslidte. Med velfærdsteknologi som for eksempel Vendlet kan jeg se frem til et lettere arbejdsliv, hvor vi skåner os selv mere."

- Hvilket udbytte har borgerne?

"Hvis jeg bruger mine egne kræfter, sker det mere i ryk. Samtidig er det måske ikke hver gang, jeg er lige blid, især ikke hvis jeg nogle dage har lidt travlt."

"Min oplevelse er, at Vendlet er en mere langsom og væsentlig blidere måde at vende borgerne på. Det er især godt for vores demente borgere, der godt kan blive forskrækkede."

Læs også: Suzanne fik PTSD: Jeg er blevet slået, sparket og forsøgt stranguleret

Og den vender mere ensartet?

"Præcis. Vi er jo forskellige som sundhedsmedarbejdere og tager ikke fat på samme måde. Vendlet vender på præcis samme måde hver gang, uanset hvor tung eller stiv, borgeren er i kroppen. Det er igen meget tryghedsskabende."