Serviceassistenter slipper for at bakse med tunge vogne
Med en fart på 3,5 kilometer i timen kører robotten Optimus med varer fra sterilcentralen til 10 stoppesteder på sygehuset i Køge. Det aflaster serviceassistenternes arme og skuldre.
06. august 2019
- Hvilken forskel gør transportrobotten?
"Før vi fik den sidste sommer, skulle jeg og mine kolleger skubbe eller trække de vogne, der transporterer engangsvarer fra sterilcentralen til de forskellige afdelinger. Vognene kan laste op til 100 kilo, så det kunne godt være tungt. Nu, hvor robotten klarer de ture, undgår vi at belaste vores arme og skuldre. Det er vigtigt, da vi jo skal være flere år på arbejdsmarkedet."
- Er den svær at betjene?
Læs også: Suzanne fik PTSD: Jeg er blevet slået, sparket og forsøgt stranguleret
"Det ved jeg ikke, for det er plejepersonalet, der pakker varerne og sender den af sted. Den finder selv frem til rette afdeling, hvor mine kolleger læsser af og lægger varerne på plads. Men når robotterne bliver indkøbt til flere afdelinger, forlyder det, at serviceassistenterne også skal lære at betjene dem."- Kører den uden problemer?
"Den kan finde på at stoppe uden grund, eller hvis en kommer til at skubbe til den, og så skal den sættes i gang igen. Det kunne være dejligt at få fikset. Men ellers glæder jeg mig til, at vi får flere robotter, så vi fremover også slipper for transportopgaver til de ambulatorier og sengeafsnit, der ligger længst væk."
- Har robotten frigivet tid til andre opgaver?
Læs også: Kend faresignalerne: Sådan reagerer vi ved psykisk overbelastning
"Den betyder, at vi kan aflaste vores sosu-kolleger. De har for eksempel tidligere taget sig af udpakning af varer, når vi ikke kunne nå det. Det behøver de ikke mere."