Kantineleder får inklusionselever til at fokusere
En tilfældig annonce betød, at den nu 46-årige Sisse Strange Sejer gik køkkenvejen. Hun er vild med sit job – ikke mindst arbejdet med de børn, der ikke trives i skolen.
01. juli 2019
“Da jeg var i begyndelsen af 20’erne, arbejde jeg på et hotel i Tyskland. Jeg troede, jeg skulle være tjener, da jeg kom hjem derfra, og kom også i lære som tjener.
Men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var det, jeg skulle. Det var for hårdt med evige aften- og nattevagter. En dag så jeg en annonce for at blive køkkenleder, og det, de skrev i annoncen, var lige mig. Jeg skulle både lave mad, være i kontakt med mennesker og have med den administrative del og økonomi at gøre.
Da jeg blev færdig efter tre år, var det svært at få et job. Jeg havde nogle vikariater i daginstitutioner. Efter min anden barsel søgte og fik jeg job som kantineleder på Sct. Jørgens Skole i Roskilde.
Det er en folkeskole med 650 elever, og jeg har inklusionselever med i produktionen. Hvis de af en eller anden grund ikke trives i den normale undervisning, kan de komme i køkkenet og have lektioner hos mig i stedet for tysk eller nogle andre fag.
Til tider er det hårdt, for det er en sej kamp at få dem til at fokusere i halvanden time. Men det er også spændende og lærerigt.
Der er en 13-årig pige, der er med i køkkenet på andet år. Hun kan rigtig mange ting nu. Jeg behøver ikke sige, hvad hun skal lave, hun kan se det selv.
Det er en rigtig god oplevelse for dem. Det giver selvtillid og løfter dem over for de andre i klassen. Mange børn vil gerne med i køkkenet, men det er kun særlige, der får lov.”