Tidligere kommunal topchef: Jeg bukker ærbødigt for sosu'erne

Fra kommunal topchef til nyt job som glad plejehjemsleder: Forstander Steen Dokkedahl kom tættere på virkeligheden, da han skiftede job, fortæller han. Og han vil gerne være med til at tale pleje- og omsorgsarbejdet op. "Vi skal være stolte over det," siger han. Privatfoto

Sten Dokkedahl skiftede job fra koncernchef i en kommune til plejehjemsleder. ”Vi har et arbejde, som vi skal være stolte af,” siger han.

16. april 2019

“Jeg er kommet meget tættere på virkeligheden og begivenhederne,” siger Sten Dokkedahl, der er forstander på Svendborg Friplejehjem, efter et jobskifte fra toppen af den kommunale forvaltning til plejehjemmet.

Læs også: Ung sosu: Vi har et fælles ansvar for at tale vores fag op

Han er tidligere koncernchef for social- og sundhedsområdet i Fåborg-Midtfyn Kommune og uddannet som både portør og sygeplejerske.

“Plejehjemmet er et minisamfund, hvor man er så tæt på beslutningerne, at deres konsekvenser med det samme kommer lige op i ansigtet på én,” forklarer den tidligere topchef til Fagbladet FOA. 

Grund til stolthed

Han har også skrevet kronik i Fyens Amts Avis om sine erfaringer. Her fortæller han om sin glæde ved jobskiftet og ʽbukker ærbødigt’ for de varme hænders arbejde.  

Læs også: Birthe faldt over en wire til et juletræ: Nu får hun millionerstatning

”Vi har et arbejde, som vi skal være stolte af,” siger han.

Og hvis nogen bilder sig ind, at han har fået en retrætepost, så er de galt afmarcheret, fastslår han. Det nye lederjob er nemlig mindst lige så udfordrende som arbejdet i forvaltningen. 

Plejearbejdet skal tales op

Sten Dokkedahl opfordrer til at tale pleje- og omsorgsarbejdet op, for det handler om så meget mere, end når der nedladende tales om ʽat tørre røv’. 

Læs også: Udskammet efter dokumentar: ’Du arbejder på Nyvang, føj!’

Som leder ønsker han en helhedspleje, hvor alle medarbejdere løser de opgaver, der indgår i det. Og han går selv forrest. ʽVi vil stjæle tiden tilbage til beboerne’, lyder mottoet på plejehjemmet, så der på den måde sikres flere varme hænder.

“I mit gamle job havde vi kaldt det et innovations-projekt. Nu er det bare praktisk fornuft,” griner Sten Dokkedahl.