Boom i certificering af dagplejere
Dagplejere efterspørger i stor stil at blive certificeret som blandt andet idrætsdagplejer.
26. marts 2019
1.000 certificerede DGI Dagplejere, 235 dagplejegrupper med ’Det Grønne Flag’ og 200 ’Mindful Dagplejere’. De farverige certificeringsflag er blevet hejst i stor stil hos dagplejere landet over i 2018.
Både idrætsorganisationen DGI, Friluftsrådet og andre, som tilbyder certificering, oplever en stor interesse. Hos DGI er antallet af certificerede dagplejere fordoblet fra 2017 til 2018.
Læs også: Dagplejer: Jeg har fået mere ro og overskud
”Efterspørgslen nærmest eksploderer lige nu. Dagplejerne har fokus på at få bevægelse og motorik integreret i hverdagen,” fortæller Katja Bødtger, der er programleder på Skoler og Institutioner i DGI.Ambitiøse dagplejere
Nogle kommuner sender alle dagplejere på samme kurser. Men i de fleste tilfælde er det dagplejerne selv, som søger om at blive certificeret for at forbedre deres kvalifikationer og gøre hverdagen endnu bedre for børnene.
Formand for Pædagogisk Sektor i FOA, Mogens Bech Madsen, hilser opkvalificeringen velkommen.
Læs også: Coronaregler i dagtilbud: Sådan giver du børnene tryghed
”Der er ingen tvivl om, at dagplejerne er meget bevidste om at dygtiggøre sig, blandt andet fordi forældrene efterspørger kvalitet og specialiseret viden,” siger han.Ole Henrik Hansen, lektor ved Aarhus Universitet, har forsket i dagplejen og behovet for uddannelse. Han peger på, at dagplejerne har behov for en generel pædagogisk uddannelse – eksempelvis pædagogisk assistent – frem for mere specifikke kurser.
”Der er brug for en samlet offentlig styring af, hvilke uddannelser og kurser dagplejerne bliver tilbudt, så vi er sikre på, at de bliver kvalificeret inden for alle pædagogikkens områder,” siger han.