Ny lov gavner patienters sikkerhed
I fremtiden kræver det autorisation at blive ambulanceredder og paramediciner. Sektorformand Reiner Burgwald er glad på vegne af både ansatte og patienter.
26. februar 2019
Fremover er det ikke længere alle og enhver, der kan kalde sig ambulancebehandler eller paramediciner. En ny lov giver autorisation og beskyttede titler til mandskabet i de danske ambulancer.
“Det er et kvalitetsstempel, at man fra regeringens side anerkender vores fag,” siger Heinrich Larsen, der er paramediciner i Region Sjælland. Han er sikker på, at autorisationen vil skabe mere tryghed for borgerne.
“Hvis jeg skal have en vvs’er, vil jeg også helst have en autoriseret. Vi har manglet den sidste formelle anerkendelse af, at det er godt, det vi render og laver,” siger Heinrich Larsen.Autorisationen er samfundets anerkendelse af faglig kvalitet.
Reiner Burgwald, sektorformand.
Behov og muligheder
Den nye lov kommer blandt andet efter et samarbejde mellem 3F, Danske Regioner og FOA, og her er sektorformand Reiner Burgwald godt tilfreds.“Autorisationen er samfundets anerkendelse af faglig kvalitet og styrker dermed også patientsikkerheden,” siger Reiner Burgwald.
Læs også: Cookies på fagbladetfoa.dk
“Udviklingen på sundhedsområdet går stærkt, og behovet og mulighederne for at begynde såvel behandling som diagnosticering i ambulancerne vil kun stige i de kommende år,” forudser han.Ifølge Heinrich Larsen vil den udvikling smitte af på kravene til uddannelsesniveauet.
“Man bliver nødt til at have en opkvalificering og kende den ramme, man arbejder inden for. Ellers er autorisationen et vandstempel, der forsvinder, når det er tørt igen,” siger han. Den nye lov træder i kraft 1. juli.