Køkkenmedhjælper bidrager til børnenes gode spisevaner

Nellie fra vuggestuens orange stue er udpeget til sammen med pædagog Inge Thorsson at hente maden i køkkenet. Jørgen True

I Lundsgade Vuggestue og Børnehave i København klæder køkkenmedhjælper Gitte Rasmussen børnene på til at tage en værtsrolle og præsentere maden for de andre børn. 

26. november 2018

De bærende råvarer til frokost præsenteres hver dag af børnene i Lundsgade Vuggestue og Børnehave på Østerbro i København. 

Når maden er klar, kommer et barn ud i køkkenet og får en snak med køkkenmedhjælper Gitte Rasmussen og hendes kollega om gulerødder, tofu, og hvad der ellers kan være i dagens ret. Derefter kan barnet påtage sig værtsrollen over for de andre børn på stuen.

Værtskabet prioriteres højt, så børnene på skift dækker bord og fortæller de andre børn om maden, der altovervejende er vegetarisk.