Prisvindende køkken forvandler hjemegnens råvarer til lækker ældremad

Mad med duft. Hjemmeboende får færdig mad, som bare skal varmes i mikroovnen. “Men mange plejecentre vælger at få mad, som de selv skal lave færdig, så beboerne kan dufte kyllingesteg og nybagt brød. Det er de meget begejstrede for,” siger husassistent Gitte Dahl. Robert Wengler

Kartofler fra Tåsinge, kød fra Steensgård Herregård og mel fra den lokale økomølle. Byens Køkken i Odense gør en dyd ud af at handle lokalt. Det tætte samarbejde med producenterne sikrer gode råvarer til den mad, som køkkenet dagligt laver til 2.500 fynske pensionister.

03. oktober 2018

Byens Køkken laver dagligt mad til 2.500 pensionister, hvoraf en tredjedel er hjemmeboende. Maden bliver kølet ned straks efter tilberedningen og leveres hver anden dag. 

For den engagerede indsats vandt køkkenet prisen ‘De Økologiske Køkkenroser’ 2018.

Læs også: Her er landets bedste køkkener