Maddag 2018: Sektorformand hjælper til i køkkenet

I anledningen af Maddag 2018 hjælper formand for FOAs Kost- og Servicesektor Pia Heidi Nielsen til i køkkenet i institutionen Stjerneskuddet i Vanløse.  Jørgen True

Køkkenleder Lisbeth Løth og køkkenmedhjælper Eesha Thapa fik en hjælpende hånd med at skrælle kartofler, lave grøn mayonnaise og røre kyllingefars med squash til en pålægsrulle på 'Maddag 2018'.

12. september 2018

Over 28.000 børn i vuggestuer og børnehaver i hele landet får samme menu til frokost i deres institution på 'Maddag 2018'. Sektorformand i FOAs Kost og Servicesektor Pia Heidi Nielsen har valgt at besøge institutionen Stjerneskuddet i Vanløse.

Læs også: Madhus: 12 kroner pr. barn bør være minimum

"Det er et spændende sted, fordi de har en spiselig have, " siger hun. 

Dagen starter for hende med at plukke timian i haven. Den skal gøre mayonnaisen til kartoffelmadderne grøn og krydret. Senere går hun i gang med at frittere løgringe, der giver knas til madderne. 

God mad under gode forhold

Pia Heidi Nielsen glæder sig over, at Stjerneskuddet har et moderne, velindrettet og ergonomisk korrekt køkken.

"Det betyder meget, at medarbejderne kan lave god mad under gode forhold," siger hun hun.

Skønt med en hjælpende hånd

Køkkenmedarbejder i Stjerneskuddet Lisbeth Løth er glad for de ekstra hjælpende hænder.


Læs også: Rugbrødsdag i børnehus hjælper på madbudgettet

"Jeg synes, det er fantastisk, at sektorformanden kommer ud og ser, hvordan vi arbejder - og giver en hjælpende hånd. Det er sjovt og skønt," siger Lisbeth Løth. 

Stjerneskuddet har 24 vuggestuebørn og 44 børnehavebørn.

Se opskrifterne fra Maddagen 2018 her.