Ingen chips og cola: Her har eleverne forbud mod at forlade skolen

Jendra Fyhn fylder kebab i de grove madpandekager, der er dagens lune ret. Han går i 7. klasse og siger, at han ikke kan finde ud af engelsk og tysk. I de timer er han i stedet i praktik i køkkenet. “Vi kunne slet ikke have denne madordning, hvis ikke børnene hjalp til,” siger køkkenleder Jette Jensen. Niels Åge Skovbo

Slik, chips og cola gør ikke eleverne undervisningsparate, så de 650 elever på Mølholm Skole har forbud mod at forlade skolen i frokostpausen. I stedet kan de købe sund frokost, som 6. klasserne er med til at lave.

14. august 2018

Køkkenleder Jette jensen sørger for sund frokost til eleverne på Mølholm Skole i Vejle. Hun har haft besøg af to forskere fra DTU, fordi hun er god til at fylde fuldkorn og grove grøntsager i børnenes mad.

Forskerne samlede viden og erfaring til Fødevarestyrelsens vejledning om sund skolemad. Læs mere her.