Skole har indført sund mad: Så stor er forandringen

En sund og billig frokostordning er med til at skabe energi til skoledagen på Søndervangsskolen i Viby, hvor 96 procent af eleverne har anden etnisk baggrund end dansk. Flemming Jeppesen

Søndervangsskolen i Viby er i gang med et kvalitetsløft, som afspejler sig i høj elevtrivsel og forældretilfredshed. En kantine, der serverer gratis morgenmad samt sund og billig frokost, er en vigtig del af skolens succes.

24. maj 2018

Karaktergennemsnittet er steget fra 3,4 til 6,5. Lærernes sygefravær er faldet markant, og elevernes fravær er næsten halveret. Andelen af overvægtige børn i 6. klasse er faldet fra 42 til 17 procent på et år.

Søndervangsskolen i Viby er i gang med et kvalitetsløft, som afspejler sig i høj elevtrivsel og forældretilfredshed. En kantine, der serverer gratis morgenmad samt sund og billig frokost, er en vigtig del af skolens succes.

Ifølge skoldeleder Rani Hørlyck er der mange tiltag, der har ført til forbedringerne på skolen, men hun er ikke i tvivl om, at maden har en vigtig rolle. Lærerne kan mærke, at morgenmaden og den sunde frokost gør eleverne mere friske.

Frokosten koster 15 kroner om dagen, og der betales for et kvartal ad gangen på Søndervangsskolen i Viby, som er en heldagsskole. Eleverne har 38 lektioner om ugen. 96 procent af de 326 elever har anden etnisk baggrund end dansk. 70 procent af eleverne i 9. klasse valgte sidste år gymnasiet.