Susanne fik hjælp til voldssag
Susanne Frimodt Hansen fik hjælp fra FOAs advokat, så hun kom godt igennem en retssag.
14. marts 2017
Da Susanne Frimodt Hansen i januar skulle i retten, fordi hun og to af hendes kollegaer var blevet udsat for vold på jobbet, havde hun gjort sig mange tanker inden. Det var nemlig første gang, hun tog del i en retssag. Hun fik af FOA en advokat til at hjælpe sig igennem.
“Det her var noget helt nyt, så jeg var nervøs for, hvordan det hele skulle foregå. Jeg tænkte meget på, hvordan forsvarsadvokaten mon ville udspørge mig derinde. Men FOAs advokat var god til at forberede mig på, hvad vi ville møde i retssalen,” fortæller hun.
De tre overfald
Susanne Frimodt Hansen skulle i september 2015 give en borger på det socialpsykiatriske
bosted Pedersvænge sin medicin. Men på grund af en kontrovers om en larmende nabo, endte det med, at borgeren slog Susanne Frimodt Hansen tre gange. Sagen blev straks meldt til politiet, og Susanne Frimodt Hansen var efterfølgende sygemeldt i tre uger.
Da hun vendte tilbage på arbejde, fandt hun ud af, at to af hendes kolleger i mellemtiden var blevet udsat for grov vold af den samme borger og var sygemeldte.
Støtte fra socialrådgiver
Susanne Frimodt Hansen havde løbende kontakt til en socialrådgiver fra FOA, der sad med de tre sager om overfald.
“Myndighedernes behandling var ikke altid fair, synes jeg, og der har socialrådgiveren
været god til at holde mig nede på jorden, når jeg reagerede for meget med følelserne,” fortæller Susanne Frimodt Hansen.
I efteråret 2016 fortalte socialrådgiveren fra FOA, at forbundet havde stillet en advokat
til rådighed, som de tre ramte kolleger kunne bruge.
"Advokaten var god til at hjælpe os med at få styr på al den dokumentation, som dommeren skulle bruge. Hun forklarede os for eksempel, hvornår vi kunne regne med, at der blev afsagt dom,” siger Susanne Frimodt Hansen.
Nervøs i retten
På dagen for retssagen spiste Susanne Frimodt Hansen og kollegerne frokost med socialrådgiveren og advokaten, hvor de fik afklaret de sidste spørgsmål. Da de
ankom til retten, ventede de tre uden for lokalet, før de skulle vidne.
“Jeg var drønnervøs. Advokaten stak lige hovedet ud og fortalte, at der også var en journalist til stede. Det var dejligt, at hun lige tænkte på os på den måde. Da jeg skulle til at vidne, kom advokaten og fortalte, at min forklaring stemte overens med borgerens, så
jeg skulle slet ikke med ind alligevel,” fortæller hun.
Kun én af hendes kolleger endte med at skulle vidne i retssagen, og der blev afsagt dom samme dag. Borgeren fik en behandlingsdom på fem år, og Susanne Frimodt Hansen blev tilkendt 15.000 kroner i erstatning.