Køkkenpersonale kommer på fem ugers kursus

En gruppe køkkenansatte i Københavns Kommune har fået et kæmpe kompetence løft på et fem ugers kursus.
30. juni 2016
16 køkkenansatte fra daginstitutioner i
Københavns Kommune har netop afsluttet et
fem uger langt opkvalificerende køkkenkursus
i Københavns Madhus. Kurset har givet
medarbejderne et bedre overblik og gjort
det lettere at planlægge arbejdet og højne
kvaliteten.
Gina Liisborg, formand for Kost- og Servicesektoren, glæder sig over, at FOA-medlemmer har været på kurset.
"Desværre er det alt for sjældent, at vores medlemmer kommer med på de lange kurser," siger Gina Liisborg. Hun ser gerne, at sektorens ufaglærte medlemmer får mange flere uddannelsestilbud, for det øger deres faglighed – viden om blandt andet børn og ernæring – og giver dem redskaber til bedre at kunne tilrettelægge arbejdsdagen.
"Så jeg er glad for, at nogle af dem har fået mulighed for at deltage," tilføjer hun.
For institutionsleder i vuggestuen Akvariet på Østerbro Grethe Dehn var det naturligt, at køkkenlederen i institutionen kom med på det lange kursus.
"Pædagogerne kommer også på kursus for at holde sig opdateret om udviklingen i deres fag. Det kan de ikke nå på et par dage. På madområdet sker der så meget nyt, og det kan køkkenmedarbejderne heller ikke nå at sætte sig ind i på et par dages kursus," siger hun.
Takket være refusion efter AMU-reglerne var der råd til at ansætte en vikar, mens køkkenlederen var på kursus.
Gina Liisborg, formand for Kost- og Servicesektoren, glæder sig over, at FOA-medlemmer har været på kurset.
"Desværre er det alt for sjældent, at vores medlemmer kommer med på de lange kurser," siger Gina Liisborg. Hun ser gerne, at sektorens ufaglærte medlemmer får mange flere uddannelsestilbud, for det øger deres faglighed – viden om blandt andet børn og ernæring – og giver dem redskaber til bedre at kunne tilrettelægge arbejdsdagen.
"Så jeg er glad for, at nogle af dem har fået mulighed for at deltage," tilføjer hun.
Behov for lange kurser
En af barriererne for deltagerne er, at det ofte kan være svært at få arbejdsgiveren til at sige ja, fordi der er tale om alenearbejdspladser.For institutionsleder i vuggestuen Akvariet på Østerbro Grethe Dehn var det naturligt, at køkkenlederen i institutionen kom med på det lange kursus.
"Pædagogerne kommer også på kursus for at holde sig opdateret om udviklingen i deres fag. Det kan de ikke nå på et par dage. På madområdet sker der så meget nyt, og det kan køkkenmedarbejderne heller ikke nå at sætte sig ind i på et par dages kursus," siger hun.
Takket være refusion efter AMU-reglerne var der råd til at ansætte en vikar, mens køkkenlederen var på kursus.
Læs også: Vuggestue fik nye madvaner