Madspild reduceret med 90 procent på sygehus

Madspildet er reduceret med 90 procent i akutmodtagelsen på sygehuset i Esbjerg.
07. april 2016
Nu kan de cirka 21.000 patienter, der årligt passerer gennem akutmodtagelsen på Sydevestjysk Sygehus i Esbjerg, spise, når de vil i alle døgnets 24 timer.
Maden bliver serveret, når det passer i forløbet, og den serveres i mindre portioner. Patienterne kan altid bede om en portion mere.
I løbet af et år er det lykkedes at reducere madspildet med 90 procent i akutmodtagelsen. Reduktionen giver omkring 20 kilo mindre dagspild alene fra denne afdeling.
“Det svarer til mere end tre af disse tønder om ugen,” forklarer husassistent Matthew Pannell.
Sultne patienter
Patienterne i akutmodtagelsen kan vælge mellem et begrænset antal kolde og varme retter. De er som regel kun kort tid – højst 48 timer – på afdelingen, og nogle af dem møder fastende. De er til gengæld sultne, når undersøgelsen eller behandlingen er overstået.
Køkkenet på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg producerer mad til 500 patienter. De 110 ansatte i køkkenet laver desuden mad til cirka 400 medarbejdere.
Madrester og affald bliver sendt til DAKA og omdannet til biogas.