Ansat om ny konkurs: ”Det kommer som et chok”

Advokat og kurator Henrik Hornsleth orienterer medarbejderne om konkursen hos Bonderosen Pleje og Rengøring A/S.         Johnny Frederiksen

Det private plejefirma Bonderosen er begæret konkurs og 33 medarbejdere mister deres arbejde. En af dem er 53-årige Connie Klisan.

30. september 2015

Situationens alvor er tydelig at aflæse blandt medarbejderne. De er blevet indkaldt til krisemøde, og allerede inden advokat og kurator Henrik Hornsleth har fået orienteret om situationen, triller tårerne ned af kinderne på flere af dem.

Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Bonderosen Pleje og Rengøring A/S er gået konkurs og kun 50 ud af 83 medarbejdere kan fortsætte arbejdet.

"Det er som at blive slået i ansigtet. Det kommer fuldstændig bag på os alle, at det står så galt til med økonomien, siger social- og sundhedsassistent Connie Klisan til Fagbladet FOA umiddelbart efter, at hun har fået besked om, at hun og 32 kolleger er blevet opsagt med øjeblikkelig varsel.

Fyret: "Hvad med borgerne?"

Bonderosen Pleje og Rengøring A/S opererer i Gribskov, Halsnæs og Hørsholm kommuner. De 50 medarbejdere, der er tilknyttet borgere i Gribskov Kommune, er sikret løn de næste 14 dage og skal fortsat gå på arbejde. De resterende 33 ansatte, der har haft borgere i Halsnæs og Hørsholm kommuner, er fyret.

"Mine borgere får et chok. De vil jo slet ikke kunne forstå, at det ikke er os, der kommer til dem fremover," siger Connie Klisan.

Baggrunden for Bonderosens konkurs er, at firmaet skyldte penge til Skat.

"Jeg har kæmpet så hårdt for at få det hele til at løbe rundt. Jeg har haft verdens bedste medarbejdere, og det gør ondt at sige farvel til dem," siger
direktør i Bonderosen, Sanne Andreasen, der ikke har yderligere kommentarer.

Konkursbølge i branchen

Bonderosens konkurs kommer efter et turbulent år, hvor mange private pleje- og hjemmehjælpsfirmaer er gået ned.

"Vi har set konkurs efter konkurs her i 2015, og det siger sig selv, at der er nødt til at komme et nyt sæt spilleregler. Markedet er voldsomt presset, og de svageste ældre med behov for omsorg og pleje er hver gang taberne,” siger FOAs formand, Dennis Kristensen.

Repræsentanter fra FOA Nordsjælland råder medlemmerne til at samle, hvad de har af løn- og timesedler for september måned, så de er parate til det videre forløb med Lønmodtagerenes Garantifond.

Senere på ugen afholdes et møde, hvor medlemmerne bliver orienteret om det videre forløb, og hvordan de skal forholde sig mht. udbetaling af løn, feriepenge og manglende overtidsbetaling.