Ullas dilemma chokerer panelet: Min kollega kommer hver dag for sent
Dilemmaklubben er fuldstændig enige, når det gælder tolerancen over for en kollega, der altid kommer for sent.
14. august
Skriv det op. Kun sådan kommer der konsekvenser ud af kollegaens daglige forsinkelser.
Sådan lyder rådet til, Ulla, der ikke føler, at hun bliver lyttet til, når hun prøver at sige fra overfor kollegaen, der hele tiden kommer for sent.
”Hvis du lægger et kvarter sammen over 10 år, så bliver det til mange måneders afspadsering,” lyder det fra social- og sundhedshjælper og nuværende assistent-elev Clara Eskelund-Foverskov, der er med i dagens panel og i den grad kan forstå, hvor frustrerende problemet er.
”Du har været otte timer på arbejde, du er træt, muligvis har du en time hjem.”
Ulla har faktisk prøvet det meste. Hun har talt med kollegaen, hun har talt med lederen, og lige lidt hjælper det. Kollegaen er og bliver ligeglad.
Næsten et personlighedstræk
Men det med tid er ikke ligegyldigt. Det slår social- og sundhedsassistent samt paneldeltager Maja Rasmussen fast. For at kunne holde til arbejdet, holder hun nemlig meget tætte skotter mellem fritid og arbejde. Det betyder for eksempel, at hun aldrig åbner køreplanen, før hun møder på arbejde klokken 6.30, og derfor er det vigtigt, at arbejdstiderne bliver overholdt.
”Om det var fem minutter eller 10 minutter. Så hvis det er hver gang, så ville jeg konsekvent skrive det på,” bakker hun op.
”Nej, det kan ikke passe, at det skal gå ud over kollegerne,” siger Palle Mindal, der er socialpædagog, der først vil forsøge at tage snakken - igen. Han mener, at det minder om et personlighedstræk, hvis forsinkelsen er konsekvent. Ullas kollega bor meget tæt på, og forsinkelsen slår aldrig fejl.
”Jeg kan faktisk godt kende det lidt fra mig selv. Jeg kommer altid lige til tiden. Men det kan være, man ikke skal have et arbejde, hvor man skal lappe over med andre, hvis man har det sådan,” siger han.
Programmets vært er Malin Schmidt, der til daglig er journalist på Fagbladet FOA. Hun tager dig sikkert igennem de uenigheder og enigheder, der kan opstå, når panelet finder svar på det, der rører sig i dit og andre Fagbladet FOA-læseres (arbejds)liv.
Dilemmaklubben behandler tre dilemmaer og varer cirka en halv time.
Hvis du har et dilemma, så send det til dilemma@foa.dk