Hjælp på vej: Her indføres støtte til kvinder i overgangsalderen på jobbet

I Region Hovedstaden er politikerne enige om, at kvinder, der arbejder i sundhedsvæsnet og er ramt af gener fra overgangsalderen, skal have støtte på jobbet.
i dag kl. 08.00
Endnu en uge lakker mod enden, og traditionen tro har Fagbladet FOA samlet et overblik over ugen, der gik i velfærdens verden.
Støtte til ansatte i overgangsalderen
Alle ansatte i Region Hovedstaden uanset køn får mere støtte fremover, når de kommer i overgangsalderen. Det har et enigt regionsråd i Region Hovedstaden besluttet tirsdag aften.
”Størstedelen af vores medarbejdere er kvinder, som vil møde det her i deres arbejdsliv,” siger Maria Gudme, der er medlem af regionsrådet for Socialdemokratiet og forslagsstiller, til DR.
”Det er et forslag, der skal være med til, at vores sundhedsvæsen er bedre i stand til at rumme de her mange kvindelige ansatte på tværs af fag.”
Nu skal et udvalg i regionen stå for at gøre forslaget til virkelighed og dermed støtte, når hedeture, søvn og koncentrationsbesvær fylder i hverdagen.
Efter gentagne voldsepisoder: Hospital indfører sikkerhedsassistenter
Efter store udfordringer med patienter og pårørende, der udøver vold og kommer med trusler mod sundhedspersonalet, har direktionen på Amager og Hvidovre Hospital nu indført sikkerhedsassistenter på hele hospitalet.
Det skriver Dagens Medicin.
”Indførelsen af sikkerhedsassistenter på hospitalerne er et paradigmeskifte i vores sundhedsvæsen. Men vi må erkende, at der er sket en udvikling i samfundet, som også er trængt ind på hospitalerne. Vi bliver derfor nødt til at gøre mere for at beskytte vores medarbejdere,” siger vicedirektør, Kurt Stig Jensen.
Sikkerhedsassistenterne forventes at være i funktion 1. juni.
Flere kommer i specialskole
Andelen af børn, der overgår fra et alment dagtilbud til et specialundervisningstilbud, når de starter i børnehaveklassen, er steget med 2,5 procent siden 2018.
Det viser en ny analyse fra Børne- og Undervisningsministeriet.
Det er især drengene, der har brug for ekstra støtte. Analysen viser, at drenge udgjorde 76 procent af de børn, der overgik fra alment dagtilbud til specialundervisningstilbud
På tværs af landets kommuner er der stor forskel på, hvor mange børn der går fra et alment dagtilbud til et specialundervisningstilbud. Mens det for eksempel kun er knap én procent af børnene i Thisted og Gentofte, gælder det for godt syv procent i Stevns.
Regnefejl rejser nye spørgsmål om store bededag
I dag fredag er det store bededag. Men den er som bekendt ikke længere hellig. For to år siden blev dagen afskaffet som helligdag, fordi de øgede udgifter til Forsvaret skulle finansieres.
Men den regnemaskine, som lå til grund for den omstridte politiske beslutning, har længe været i stykker, medgiver finansminister Nicolai Wammen fra Socialdemokratiet. Det skriver Politiken.
”Finansministeriets hidtidige regnemodeller har haltet bagefter udviklingen, og der har været gentagne opjusteringer af råderummet. Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt,” siger ministeren.
Siden 2022 har der i alt været fem opjusteringer af det såkaldte ’råderum’. Samlet beløber det sig nu til 47 milliarder kroner. Det svarer cirka til hele den danske folkeskole. Til sammenligning har regeringen vurderet, at afskaffelsen af store bededag gav et ekstraprovenu i statskassen på godt tre milliarder kroner.