Ny pulje på 216 millioner kroner skal forbedre arbejdsmiljøet
Regeringen afsætter 216 millioner kroner til forbedring af arbejdsmiljøet i kommuner og regioner – første ansøgningsrunde åbner i oktober 2024.
22. august
Arbejdsmiljøet for ansatte i kommuner og regioner skal forbedres. Det er målet med en pulje på 216 millioner kroner, der nu skal fordeles til kommuner og regioner over de næste tre år.
Til efteråret 2024 bliver det muligt at søge om de 52 millioner kroner, der er afsat til projektet i 2024. Herefter vil der i 2025 og 2026 blive frigjort yderligere 82 millioner kroner pr. år.
"Det bliver formentlig sådan, at man viderebringer sine gode idéer til sin tillidsrepræsentant og sin leder, som så tager det op i MED-udvalget, der derefter tager det videre," fortæller fagpolitisk ordfører i FOA, Maria Klingsholm.
Hun understreger dog, at det skal være initiativer, der gavner så mange som muligt og måske mere end den enkelte arbejdsplads.
"Der bliver lagt op til, at det primært er større millionprojekter, der kan søges midler til," uddyber hun.
"Vi ser frem til, at de mange millioner nu bliver omsat til et bedre arbejdsmiljø i regioner og kommuner. Det er både til gavn for medarbejdere, borgere, patienter og børn," afslutter hun.
Der åbnes for ansøgninger første gang til oktober i år, og det vil snart blive fastlagt præcist, hvordan man kan søge om pengene. Så hvis du sidder med en god idé, er der tid til at arbejde videre på den.
Her er en oversigt over temaer, der kan søges til:
- Introforløb for nyuddannede og nyansatte: Forløb, der skal styrke arbejdsmiljøet for nyuddannede og nyansatte.
- Seniorer: Initiativer, der skal få flere seniorer til at blive på arbejdsmarkedet.
- Lederes psykiske arbejdsmiljø. Projekter, der skal styrke det psykiske arbejdsmiljø for ledere.
- Sygefravær: Forbedringer i arbejdsmiljø, der skal nedbringe sygefraværet i kommuner og regioner.
- Borgernære karriereveje: Indsatser, der skal skabe attraktive karriereveje, som styrker tilknytningen til det patient- og borgernære arbejde.
- Arbejdstilrettelæggelse og fleksibilitet: Projekter, der skaber en bedre arbejdstilrettelæggelse og øget fleksibilitet på tværs af medarbejdergrupper.
- Forebyggelse af fysisk og psykisk nedslidning og arbejdsulykker: Initiativer, der skal forebygge fysisk-og psykisk nedslidning og arbejdsulykker.
Kilde: bm.dk