Serviceassistenter sætter præg på kulturen i nyt superkøkken

Indflydelse. Da OUH’s nye produktionskøkken åbnede, meldte Jesper Nielsen (tv.) og Peter Pedersen sig til at være blandt de medarbejdere, der skulle være med til at indvie arbejdspladsen. De lod sig blandt andet lokke af, at der her er samlet flere faggrupper og funktioner, og de ville gerne bidrage til at vælge de rigtige redskaber og til at skabe den bedste kultur og omgangstone. ”Det er sjældent, man får den mulighed for at gøre en forskel,” siger de to, som har været ansat på OUH i henholdsvis 29 og 9 år. Heidi Lundsgaard

Et nyt supersygehus skal selvfølgelig have et superkøkken – med dedikerede medarbejdere til at betjene grovopvasken, tømmerobotten og alle de andre nye maskiner. På Odense Universitetshospital er de i fuld gang med at løfte den opgave – og her er Jesper Nielsen og Peter Pedersen blandt de serviceassistenter, der har været med til at indvie den 3.300 kvadratmeter store arbejdsplads.

15. juni 2023

Tæt på patienterne

Odenses supersygehus er som andre tilsvarende byggerier ramt af forsinkelser og skader, men det nye hovedkøkken er på plads.

Her produceres maden, som leveres til sengeafsnit og ambulatorier på OUH, Svendborg og Nyborg, til psykiatrien samt til cafeteriaet og patienthotellet.

På Det nye OUH etableres 10 etagekøkkener, hvor faglært personale blandt andet skal modtage, færdigtilberede, anrette og servere den hjemmelavede mad tæt på patienterne og på den måde skabe gode madoplevelser under indlæggelsen.

Indtil hele processen er på plads, kører OUH’s gamle hovedkøkken videre. De medarbejdere, der fortsat er beskæftiget her, flyttes til den tid til det nye køkken.