Efter stor fyringsrunde: Det bliver ikke rart at give borgerne besked
Kalundborg Kommune har nedlagt tæt på hver femte stilling i socialpsykiatrien på én og samme dag. 58-årige sosu-assistent Klaus Munch er en af dem, der er blevet fyret.
01. marts 2018
De seneste dage har tæret hårdt på de knap 100 medarbejdere i socialpsykiatrien i Kalundborg Kommune, efter de onsdag i sidste uge fik af vide, at en kommende fyringsrunde var på vej.
Den fandt sted i denne uge, og 15 medarbejdere fik at vide, at de enten skulle fyres eller omplaceres. På listen var den 58-årige social- og sundhedsassistent Klaus Munch.
”Jeg har det skidt. Den seneste uge har været ad helvede til og så dårligt planlagt,” siger Klaus Munch få timer efter, han har fået den nedslående besked.
”Jeg har haft jobbet i næsten fire år og uden fravær. Klokken 10.02 blev jeg ringet op og fik at vide, at jeg var fyret,” konstaterer han.
Ingen begrundelse for fyringen
Klaus Munch forsøger at tage fyringen med oprejst pande, men især én ting går ham på.
”Der var ingen begrundelse for fyringen. Det var ikke på grund af manglende kvalifikationer, og jeg kan jo regne ud, at det ikke er på grund af fravær. Det ærgrer mig, at jeg ikke får en begrundelse,” siger han.
Klaus Munchs tillidsrepræsentant er social- og sundhedsassistent Susanne Jacobsen. Stemningen er meget dårlig i hele medarbejderstaben, fortæller hun.
"Det er ikke kun blandt de fyrede. Hele vejen rundt er det tungt. Vi, der er tilbage, ved, at vi skal tage hånd om samme antal borgere bare med 20 procent færre medarbejdere. Og det er jo ikke fordi, vi plejede at sidde og trille tommelfingre," siger Susanne Jacobsen.
Ingen fritstilling
Kalundborg Kommune har valgt ikke at fritstille de fyrede medarbejdere, som derfor fortsat skal arbejde i deres tre måneder lange opsigelsesvarsel.
”Jeg kommer nok til at føle, at jeg render rundt i en gabestok,” siger Klaus Munch, der arbejder som støttekontaktperson for borgere med psykiske lidelser.
”Og så bliver det ikke rart at give borgerne besked. Det tager lang tid at opbygge relationer og tillid, og den mister de jo nu,” siger Klaus Munch.
Kommunen tilbød at omplacere ham til en stilling i hjemmeplejen. Det tilbud takkede den 58-årige social- og sundhedsassistent nej til, fordi han altid har arbejdet i enten psykiatrien eller socialpsykiatrien. I stedet håber Klaus Munch at finde et nyt job inden for det område.