Sosu deler lønseddel: ”Min løn er latterligt lav”
Den løn, sosu-assistenter får, modsvarer ikke det kæmpe ansvar og de skæve arbejdstider, de har. Det mener Christina Svarrer, og derfor har hun delt sin lønseddel på Facebook.
Af
Mette Boysen
21. december 2017
Opdateret 22.12.2017
16.777 kroner fik social- og sundhedsassistent Christina Svarrer udbetalt, da november var slut. Det fremgår af den lønseddel, hun har valgt at dele på Facebook under hashtagget #sophieslønfest. Hendes månedsløn inklusiv tillæg er 25.138,31 kroner før skat. Derudover får hun pension.
Christina er 23 år, uddannet som både social- og sundhedshjælper og -assistent og har et fuldtidsjob på Strandcenteret Plejecenter i Greve.
Og hun har valgt at dele sin lønseddel i kølvandet på, at innovationsminister Sophie Løhde (V) tidligere på måneden var ude at sige, at lønnen i det offentlige var steget mere end i det private. Det billede genkender Christina ikke, når hun ser på sin lønseddel.
”Vi får alt for lidt i løn i forhold til, at vi har en autorisation, og vi har med menneskeliv at gøre,” siger Christina.
Læs også: Forstå talkrigen om løn på tre minutter
Menneskeliv ville gå tabtChristina er træt af, at mange har en opfattelse af, at social- og sundhedsassistenter hovedsageligt sørger for, at ældre mennesker får skiftet ble.
”Det irriterer mig, når folk, der ikke ved, hvordan det er at arbejde herude, udtaler sig. Min løn er latterligt lav. Jeg tørrer ikke bare røv. Jeg administrerer også medicin og vurderer folks fysiske og psykiske tilstand dagligt. Hvis ikke vi var her, ville menneskeliv gå tabt,” siger Christina, og understreger at der næppe er mange andre, der er misundelig på hendes arbejdstider.
”Jeg arbejder hver anden weekend, og jeg skal arbejde juleaften og 1. januar. Det er ’skønt’, når man er 23 år,” siger Christina Svarrer.
Læs også: Joachim B. Olsen: Sosu-hjælperen tjener 30.000 om måneden
Kunne ikke tænke sig et andet jobSelvom hun ikke mener, at hendes løn afspejler det store ansvar, hun står med i det daglige, kunne hun ikke tænke sig et andet job.
”Jeg kunne godt læse videre til læge og tjene flere penge, men det er ikke, det jeg vil. Der skal også være folk i mit fag,” siger hun.
”Jeg er på en supergod arbejdsplads, og jeg har et godt job, når vi er nok på arbejde. Men meget af tiden løber vi rundt , og vi har ikke tid til at se borgerne som borgere, men som arbejdsopgaver,” siger Christina.
Ønske om skulderklap
Hendes ønske til de kommende overenskomstforhandlinger er mere løn. Både for selv at få bedre råd til hverdagen, men også for at føle, at hun blev anerkendt og for nemmere at kunne rekruttere nye faste kollegaer.
”Det er et flot arbejde, vi gør. Til tider er det et hårdt psykisk arbejde, og der er et stort arbejdspres. Det ville være fedt, hvis vi kunne få et klap på skulderen, fordi vi gør det godt for andre mennesker,” siger Christina.
Opdatering: Artiklen er opdateret, hvor Christina Svarrers løn før skat er tilføjet, fordi flere har spurgt til det på sociale medier. Se i øvrigt Christina Svarrers lønseddel her.