Ansat på deltid: Surt at vende hver eneste krone

Angelika Westerberg er træt af at spinke og spare. “Børnene har vænnet sig til det, men det ville være rart at kunne lægge lidt mere til side. Min datter skal konfirmeres til foråret, og der skal vi jo have sparet op for at få råd til festen.” Jørgen True

Angelika Westerberg drømmer om et fuldtidsjob. Med kun 27,5  time om ugen må hun prioritere benhårdt for at få økonomien til at løbe rundt.

28. november 2017

“Det er surt at skulle vende hver eneste krone. Vi kan hverken spare op til ferie eller gå i biografen. Når de faste udgifter er betalt, er der ikke råd til sjov i hverdagen,” fortæller 32-årige Angelika Westerberg, der er gift og mor til to. 

Læs også: Susanne på deltid: Spænder ben for efterlønnen

Hun har siden februar 2017 været fastansat på et bosted for fysisk og psykisk handicappede i Slagelse. 27,5 time er hendes ugentlige arbejdstid. 

Angelikas højeste ønske er at komme på fuld tid for at forbedre familiens økonomi. Efter skat ville et fuldtidsjob betyde mindst 1.000 kroner mere om måneden.

Ingen fuldtidsstillinger at søge

Siden hun blev færdiguddannet som pædagogisk assistent i november 2016, er hun kun stødt på to fuldtidsstillinger inden for sit arbejdsområde i Slagelse Kommune. 

Læs også: Deltidsansatte går glip af ekstra timer

“Der er ikke noget at vælge imellem. Du er tvunget på deltid. Et job i kommunen er typisk på højst 30-32 timer, en del er endda kun på 15-20 timer. En tendens, som, jeg tror, handler om besparelser,” siger Angelika Westerberg.

Det er helt urimeligt, at ansatte ikke kan få fuld tid, når vi samtidig skal høre igen og igen, at vi skal udskyde pensionsalderen, fordi der er hårdt brug for os. 

Dennis Kristensen, formand for FOA. 

Overvejet ekstra job

For at forbedre sin indtjening tager hun vikartimer på sin arbejdsplads. Hun har desuden overvejet at tage et job mere. 

Læs også: Cookies på fagbladetfoa.dk

“Jeg har skiftende arbejdstider, så det vil være svært at få et ekstra job indpasset. Desuden vil jeg også gerne have fri sammen med mine børn,” siger Angelika Westerberg, der arbejder hver anden weekend. Hun er skuffet over, at uddannelsen ikke har bragt hende nærmere et job på fuld tid. 

Tidligere klarede hun sig med vikarjob. Inden uddannelsen var hun vikar på bostedet, hvor hun nu er ansat. “Jeg vil gerne vise mine børn, at uddannelse betaler sig. Være en god rollemodel. Men det er jo ikke ligefrem det indtryk, de får.”