Kathrin bruger egen bil for borgernes skyld
Kathrin Brink Kok ser sig nødsaget til at bruge sin egen bil på sit arbejde i hjemmeplejen, for at hun ikke skal stjæle transporttiden fra den visiterede tid hos borgeren.
10. oktober 2017
Opdateret den 16/10-2017
Kathrin Brink Kok er netop vendt hjem fra sit arbejde i hjemmeplejen i Slagelse kommune. Hun kørte i dag 8 kilometer i sin egen bil for at komme rundt til de borgere, hun skulle besøge. Udgifterne til benzin og slidtage på bilen må hun selv afholde, fordi hun er ansat til at køre sin rute på cykel.
Men til dagens 10 borgerbesøg fremgår der af hendes køreseddel kun 5 minutter i alt til de 8 kilometers kørsel, så Kathrin Brink Kok kan ikke se andre udveje, end at bruge sin egen bil til daglig.
“Jeg kan simpelthen ikke nå det, hvis jeg tager turen på cykel. Så skal jeg stjæle for meget af den visiterede tid hos borgeren. Så jeg tager turen i bil, så kan jeg for det meste lige nå det på et hængende hår, ” fortæller Kathrin Brink Kok
Travle dage på cykel
Kathrin Brink Kok fortæller, at hun ikke er den eneste, der ser sig nødsaget til at bruge sin egen bil på arbejdet. Dem, der bruger cykler, møder nemlig ind til nogle travle dage.
“Jeg har en kollega, der ikke cykler så hurtigt. Hun er nødt til at møde ind før tid, for at hun kan nå det hele. Jeg kan kun nå det, fordi jeg kører i bil. Jeg brugte i dag 8 minutter på at komme fra en borger til den næste, det havde måske taget 20 minutter på cykel,” siger Kathrin Brink Kok.
Vi klemmer ballerne sammen
Det er nok en blanding af frygt for at miste arbejdet, og en dedikation til at hjælpe borgerne bedst muligt, der gør, at der ikke bliver gjort noget ved problemet, fortæller Kathrin Brink Kok.
”Vi er for loyale over for vores arbejdsplads. Vi klemmer ballerne sammen, klipper en hæl og hakker en tå, og på den måde får vi tingene til at hænge sammen,” siger hun.
Centerchef for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune Marianne Kristensen fortæller, at køretiden er der, men bare ikke fremgår af kørelisterne.
“Tidligere var det sådan, at man kunne se køretiden i systemet. Det kan man ikke mere, men køretiden mellem borgerne er lagt ind i besøget. Det er en stor organisation med mange medarbejdere, så jeg vil ikke udelukke, at enkelte medarbejdere ikke er klar over det. Men hvis man er i tvivl, vil jeg anbefale, at man retter henvendelse til sin planlægger eller leder,” siger hun.
Kathrin har siden Fagbladet FOA talte med hende i juni skiftet arbejde, så hun ikke længere er ansat i hjemmeplejen i Slagelse Kommune.