SOSU-årsmøde: Medlemmerne skal på banen
FOAs Social- og Sundhedssektor har opnået flotte resultater, men arbejdet kræver aktive medlemmer, understregede sektorformand Karen Stæhr.
15. november 2016
”Når ministre og andre politikere ser på mig, skal de se alle jer andre bag mig,” sagde Karen Stæhr, formand for FOAs Social- og Sundhedssektor på dagens årsmøde i sektoren.
Dermed lagde hun op til, at medlemmerne skal mere på banen, hvis FOA skal have styrken til at forbedre deres arbejdsvilkår.
”Sektoren kan ikke gøre tingene alene, det er afgørende, at vi gør det sammen,” sagde Karen Stæhr og nævnte som eksempel, at hun selv og FOAs formand Dennis Kristensen havde fået mange gode input på deres rundtur til mange arbejdspladser inden for psykiatrien.
Døre skal sparkes ind
Det fremgik af sektorformandens beretning til årsmødet, at hun og FOA havde haft held med at sparke en del døre rundt omkring og på den måde skabe opmærksomhed om FOAs holdninger.
”Jeg har gode støvler, men det er størrelse 34, så de kan ikke sparke dørene ind alene,” fastslog Karen Stæhr og fik latteren til fylde lokalet.
Hun havde valgt at sætte særlig fokus på de resultater, som sektoren har opnået, selvom social- og sundhedspersonalet fortsat har meget store problemer, især med arbejdsmiljøet.
”Vi kan vælge at sige, at det hele går ad helvede til eller se på de gode resultater. Og selvom vi ikke har vundet alle kampene, så har de ikke været forgæves.”
Klare faglige spor
Sektoren er lykkedes med at sætte klare faglige spor, alene eller i samarbejde med andre organisationer, mente Karen Stæhr og pegede blandt andet på værdigheds-milliarden, en halv milliard til at udmønte en national handlingsplan for demens, flere penge til psykiatrien og et nyt bostedstilbud.
Også de nye social- og sundhedsuddannelser, som træder i kraft ved årsskiftet, har FOA haft stærk indflydelse på. Det er det lange seje træk, der er vejen til anerkendelse og resultater, vurderede sektorformanden, som i den efterfølgende debat fik stor ros for indsatsen.
Flere talere bød også ind med idéer til sektorens videre arbejde. ”Hvad med fartskiver på de ansatte”, foreslog en af de delegerede. Hun havde nemlig opdaget, at det havde en god effekt, når det drejede sig lastbilchauffører.
Vagthunde bedst i kobbel
Rollen som velfærds-vagthund var der enighed om, at sektoren skulle spille.
”Men vagthunde fungerer bedst som kobbel, og så er vi tilbage ved, at vi skal gøre arbejdet i fællesskab,” sagde Karen Stæhr. Hun blev sammen med næstformand Torben Klitmøller Hollmann genvalgt uden modkandidater.
Til gengæld var der kampvalg til Social-og Sundhedssektorens bestyrelse, hvor ni kandidater opstillede til otte pladser.