Pensioneret sosu-hjælper måtte stå for egen farvelfest

"Der var ikke engang så meget som en serviet. Jeg måtte skaffe alting selv," siger sosu-hjælper Annette Lindhardt om sin afskedsfest hos Københavns Kommune. Jørgen True

Efter 45 års ansættelse som sosu-hjælper i Københavns Kommune måtte Annette Lindhardt selv sørge for alt til sin egen afskedsfest. 

09. marts 2016

Opdateret 09.03.2016 klokken 18:46.

Den nu pensionerede sosu-hjælper Annette Lindhardt måtte selv stå for indkøb og opdækning til sin egen afskedsfest, da hun tirsdag havde sidste arbejdsdag hos Københavns Kommune efter 45 års tjeneste.

”Der var ikke engang så meget som en serviet. Jeg måtte skaffe alting selv,” siger Annette Lindhardt.
 
Datteren hjalp med at lave to lagkager, og ellers sørgede Annette selv for at købe smørrebrød, snacks og sodavand til kollegerne. Derudover skulle hun dække bordene og efterfølgende rydde op.
 
Det fik hendes forargede ægtemand, Johnny Lindhardt, til at skrive et indlæg til debat på Facebook, Twitter og på Ekstra Bladets Nationen.
 
”Min kone skulle selv hente et par håndmadder til kollegaerne og nå at være færdig, til de havde frokost – for de skal jo hurtigt ud og arbejde igen!,” skriver Johnny Lindhardt. 
 
Læs: Johnny Lindhardts indlæg i Nationen
 

Ledere fik anderledes behandling

Annette Lindhardt spurgte sin leder på forhånd, hvad hun kunne forvente til sin afsked. Her var meldingen ifølge hende selv, at hun ikke kunne forvente noget, da der ikke var afsat midler til det. Men hendes ledere fik en anderledes behandling. 
 
”Da to af mine ledere stoppede for nyligt, manglede der ikke noget. Jeg kan godt blive lidt 'øv', når nu jeg har været der i så mange år. Jeg synes godt, kommunen kunne behandle folk med lidt mere respekt,” siger Annette Lindhardt.
 
Annettes kolleger fik lov til at fejre hende i deres frokostpause og i en ekstra time, der var afsat som møde. Men så kaldte arbejdet igen. For ægtemanden Johnny handler sagen ikke om, at Annette selv måtte betale for at kunne fejre sin egen afsked.
 
”Det er ideen med, at man ikke kan få lov til at sige ordentligt farvel. Jeg synes, det er en tarvelig behandling af en mangeårig medarbejder,” siger Johnny Lindhardt. 
 

Sundhedsborgmester sender blomster

Sundheds- og omsorgsborgmester i København Ninna Thomsen er gået ind i sagen, efter den er kommet frem i medierne. Hun har bedt om en redegørelse af forløbet for at se, om der skal ændres i nogle procedurer fremadrettet.
 
"Selvfølgelig skal det være sådan, at man får en ordentlig afsked efter 45 års tjeneste i Københavns Kommune. Og uden at kende den konkrete sag i detaljer virker det ikke til at være tilfældet her," siger hun til Fagbladet FOA og tilføjer:
 
"Derudover har jeg bedt mine folk om at sende en buket blomster til den pensionerede hjemmehjælper som tak for indsatsen igennem alle de år. Og eventuelle udgifter i forbindelse med afskedsarrangementet vil Københavns Kommune selvfølgelig dække."