Jeanett kasseret af kommunen

Af frygt for at hænge på en stor regning fortrød kommunen, at de havde tilbudt Jeanett Michaelsen job. Rasmus Handberg

Selvom Jeanett Michaelsen var fritstillet fra et privat plejefirma, turde kommunen ikke gøre brug af hendes arbejdskraft.

29. januar 2016

Da det private hjemmeplejefirma IMS Service i Frederikshavn gik konkurs den 27. november, skulle Frederikshavn Kommune på få timer sikre, at det krakkede firmas omkring 300 borgere fortsat fik deres hjemmepleje.

Få dage efter konkursen fik Jeanett Michaelsen, der havde arbejdet i det konkursramte plejefirma, en glædelig nyhed. Den kommunale hjemmepleje ville gerne bruge hende som afløser i den ekstra travle tid. Et tilbud kommunen dog kort efter trak tilbage, fordi Jeanett Michaelsen endnu ikke var fritstillet fra plejefirmaet.

Læs også: Konkursramt pleje-personale nægtes arbejde hos kommunen

Tilbudt job på ny

Omkring 100 af den konkursramte leverandørs borgere valgte kommunen som deres nye leverandør af hjemmepleje. Da Jeanett Michaelsen blev fritstillet 3. december, tilbød kommunen hende på ny et job som afløser.

”Men kort efter fik jeg igen at vide, at de ikke kunne ansætte mig med den forklaring, at juristerne i kommunen sagde, at de stadig ikke måtte bruge mig. Jeg skulle ellers være startet om mandagen,” fortæller Jeanett Michaelsen, der er uddannet pædagogisk assistent. På det tidspunkt var hun godt træt af situationen.

De sagde, de gerne ville have mig, men at de ikke måtte ansætte mig, fordi jeg var fra IMS Service.

Birthe Thimm, social- og sundhedshjælper

Kasseret af kommunen

Hun er ikke den eneste, som er blevet kasseret med den begrundelse. Birthe Thimm, der også tidligere havde arbejdet i den kommunale hjemmepleje, søgte straks job hos kommunen, efter hun var fritstillet.

”De sagde, de gerne ville have mig, men at de ikke måtte ansætte mig, fordi jeg var fra IMS Service,” siger hun til Fagbladet FOA.

”Og det er bittert, for jeg følte, at jobbene forsvandt lige for næsen af mig, for kommunen havde jo brug for mere personale – jeg kunne bare ikke bruges,” fortsætter Birthe Thimm, der endnu ikke har fundet nyt arbejde i modsætning til Jeanett Michaelsen, der har fået job i et vikarbureau.

Kommunen beklager

Hos kommunen beklager man situationen og viser forståelse for det tidligere IMS-personales frustration.

”Vi har set andre kommuner komme i nogle uheldige situationer om, hvem der skal betale medarbejdernes løn og andre tilgodehavender. Den situation ville vi ikke stå i,” forklarer myndighedschef Hans Ole Steffensen og tilføjer:

”Jeg kan sagtens forstå, at der er nogen, der er frustrerede og se, at nogen kan komme i klemme.”

Myndighedschefen garanterer, at IMS-personale i dag tre måneder efter konkursen vil blive vurderet på lige fod med alle andre ansøgere.

Læs mere om konkurser i private plejefirmaer i næste nummer af Fagbladet FOA, der udkommer 4. februar.