Hussalg betaler efterløn

Den tidligere sygehjælper Per Flindt Christensen må leve af overskuddet fra et hussalg. For en ødelagt ryg og daglige smerter var ikke nok til seniorførtidspension. Johnny Frederiksen

63-årige Per Flindt Christensen har måttet lave ’selvpensionering’ frem til det tidspunkt, hvor han kan få folkepension.

07. november 2015

Den tidligere sygehjælper Per Flindt Christensen trækker på sin arbejdsmarkedspension og på overskuddet fra et hussalg.

Han aner ikke, hvad han skulle have gjort, hvis han ikke havde kunnet sælge sine mursten. For en ødelagt ryg og daglige smerter var ikke nok til seniorførtidspension.

Læs også: Seniorførtidspension fungerer ikke efter hensigten

Smertehelvede 

Knoglerne i Per Flindt Christensens lænd er smuldret væk som følge af knogleskørhed og belastningerne fra et langt arbejdsliv. 47 år på arbejdsmarkedet, heraf 33 år med fuldtidsjob på Haderslev Sygehus, har slidt på ham. Derfor måtte han opgive at arbejde.

”De nederste ribben står og hviler på min hoftekam, og der skal normalt være en afstand på 12-15 centimer,” forklarer Per Flindt Christensen om årsagen til det smertehelvede, han gennemgår.

Røntgenbilleder viser, at hans ryghvirvler er drejet rundt på siden, og hans læge er ikke i tvivl om, at der er tale om et alvorligt sammenfald i ryggen.

Havde for få sygedage

Per Flindt Christensen ærgrer sig over, at han aldrig er kommet med i efterlønsordningen, men havde i stedet håbet på at kunne komme i betragtning til tilbuddet om seniorførtidspension, der trådte i kraft 1. januar 2014. Men han fik afslag, blandt andet med henvisning til, at han havde få sygedage.

”Jeg har altid været pligtopfyldende, så jeg tog jo smertestillende piller for at gå på arbejde,” siger Per Flindt Christensen.

”Jeg har betalt skat i mere end 40 år og altid troet, at samfundet var der for én, hvis man blev syg. Men sådan er det ikke.”