Annonce

Tema: DM i Skills 2024

Søstre måtte ikke tale sammen i flere uger – så kom forløsningen


DM i Skills er forbi for denne gang. I den livsbekræftende video ovenfor kan du se, hvordan den nordjyske ’Familien Skills’ oplevede det, da deres datter var på scenen i sosu-konkurrencen.

Annonce

Christine Svanekær Christensen blev nummer fire ved årets DM i sosu-Skills. Familien heppede med foran scenen. Rasmus Hargaard Breum

Af Rasmus Hargaard Breum
Fotojournalist

Af Allan Wahlers
Journalist

Af Laurits Eriksen
Journalist

Annonce

”Jeg ville næsten ikke have kunnet rumme det, hvis oplevelsen havde været meget større. Så fantastisk var det,” siger social- og sundhedshjælper Lone Svanekær Christensen – også kendt som moderen i ’Familien Skills’.

Hun kigger tilbage på fire forrygende dage ved DM i Skills i Roskilde, som hun og manden Jan havde glædet sig ”helt vildt” til. Og begivenheden skuffede på ingen måde, som man også kan se i videoen ovenfor.

Mor, far og to døtre har fået tilnavnet ’Familien Skills’, fordi begge døtre har deltaget i sosu-konkurrencen – storesøster Cecilie vandt konkurrencen i 2020, og lillesøster Christine gik også videre til DM i år, hvor hun sluttede på en fjerdeplads.

”Vi havde en super super dejlig tur. Vi er så trætte og glade på især Christines vegne, fordi hun klarede det så godt,” siger Lone Svanekær Christensen.

”Det er så fedt at opleve, når man er mor – det kan ikke beskrives. Man er bare glad.”

Også far Jan var glad:

”Det var så dejligt at opleve det som forældre, at Christine var glad det meste af tiden. Det er ikke småting, de kommer ud for,” siger han.

”Begge pigerne har den der indlevelse over for borgere og ældre mennesker. Det kan jeg høre på det, de fortæller om, når de kommer hjem til morgenmad om søndagen. Jeg kan mærke på dem alle tre, at der er noget, de brænder for.”

Lone Svanekær Christensen, der selv blev uddannet i faget i 1985, giver ham ret:

”Ja, vi brænder for det. Man bliver bare virkelig glad af at arbejde med mennesker. Det gør man. Det giver bare rigtig meget, hvad enten det er sørgeligt og glædeligt.”

’Hold kæft, vi havde det sjovt’

Familiekomsammener bliver lidt nemmere nu, efter flere måneder, hvor de to søstre stort set ikke har talt sammen, fordi Cecilie i år var dommer til sosu-konkurrencerne ved DM i Skills – dog uden på noget tidspunkt at dømme lillesøster.

Det blev markeret allerede på færgen hjem mod Nordjylland, hvor alle fire fulgtes ad.

”Vi grinede og pjattede og havde det sjovt. Så kunne de endelig tale sammen igen – og så kom hele forløsningen der. Vi havde simpelthen vores egen fest over fjerdepladsen der på færgen. Euforien stak helt af – hold kæft, vi havde det sjovt,” siger Jan Svanekær Christensen.

Hvordan vil I følge Skills fremover, er I ikke bange for at få abstinenser?

”Ja, nu har vi desværre ikke flere børn, så jeg kommer helt sikkert til at savne det her. Vi kan håbe, Cecilie stiller op som dommer igen, så kan det godt være, vi river en dag ud af kalenderen. Vi tager nok ikke en uge fri igen,” siger Lone Svanekær Christensen.

Næste DM i Skills er i Hjørring i april 2026. Inden da afvikles Euroskills i Herning i september 2025. Her skal dette års vinder, Kaja Lorenzen, forsvare de danske farver.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev